címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 2. | csütörtök
Zsigmond napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Bravúrpont a feljutásért küzdő csapat otthonából

Kézilabda – Bravúrpont a feljutásért küzdő csapat otthonából

A harmadosztályú férfi pontvadászat Észak-Kelet felsőházi rájátszásának második játéknapján a feljutásért küzdő riválisa otthonából bravúros teljesítménnyel rabolt pontot: Hajdúszoboszló – Váci FKA 25-25 (12-12).

A D-csoportos alapszakaszbeli sorozatot megnyerő hajdúságiak a rájátszás első fordulóját – hasonlóan a mieinkhez – győzelemmel zárták és a DVTK-val fut versenyt a feljutást jelentő első helyért. A váciak számára már nincs hasonló nagyságú tét.

Ennek ellenére remekül indította a találkozót csapatunk, és a meccs első negyedórájában rendre előnyben volt. Nagy Patrik bravúrosan védett a kapunkban és szünetig rendkívül szoros volt a küzdelem.

A második félidőt még bíztatóbban kezdte együttesünk. Fantasztikus első negyedórát produkálva már öt góllal (20-15-re) is vezettek a mieink. Ekkor ébredtek a vendéglátók, hogy akár elúszhatnak a biztosnak hitt pontok. Öt perc alatt zsinórban dobott 5 találattal utolérték a váciakat.

A záró 10 perc így egállal kezdődött. A váciak vezetőgóljaira a hazaiak mindig válaszolni tudtak. Az utolsó perc is döntetlennel indult, majd 25másodperccel a lefújás előtt váci időkérés következett. A győzelemért támadott csapatunk, ám ez sikertelen volt és 15másodperc maradt a hazaiaknak egy időkérést követő akcióra. Szerencsére ez sem eredményezett gólt (Nagy Patrik bravúrral védte az átlövést) – maradt a pontosztozkodás.

A találkozó legeredményesebb váci gólszerzője Miklián Bálint volt, öt találattal.

A csoportban nyolc beszámított meccs után a mieinknek 7 pontjuk van és ezzel a nyolccsapatos mezőnyben a tabella közepén helyezkednek el. Legközelebb már hazai környezetben lép pályára a VFKA: április 13-án szombaton este hattól a Hajdúböszörmény lesz az ellenfél.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok