címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 2. | csütörtök
Zsigmond napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Szoros meccsen gyűrték le a sereghajtót

Labdarúgás – Szoros meccsen gyűrték le a sereghajtót

A Pest Vármegyei focibajnokság 23. fordulójában a már kiesőnek tekinthető sereghajtó ellen szoros mérkőzésen, de a papírformának megfelelően végül megszerezte mindhárom pontot csapatunk: Vác VLSE – Felsőpakony 2-1 (1-0).

A pontvadászat eddigi találkozóin összesen 7 pontot gyűjtő vendégeknél kereken négyszer annyi egységet szorgoskodtak össze a mieink. Az őszi szezonban idegenben is a mieink nyertek 4-2-re, így egyértelmű volt, hogy a mai meccs esélyese Kovács Péter vezetőedző gárdája.

A kora nyári időben lejátszott találkozón a hazai támadások már az első negyedóra végén góllá értek, miután Török Noel a megítélt 11-est értékesítette, 1-0. A további gólok azonban sokáig nem jöttek, mivel rendre hiba csúszott a mieink megoldásába. Nem volt éppen közönségszórakoztató a mérkőzés.

A fordulást követően szerette volna bebiztosítani győzelmét a Vác, és az 56. percben a gólgyáros Nagy Zoltán is betalált, 2-0. Ám ahelyett, hogy akár gólkülönbséget javító újabb találatoknak örülhettünk volna, a mérkőzés háromnegyedénél szépített a sereghajtó, 2-1. Így aztán ahelyett, hogy a meccshajrá felszabadult, könnyed hazaijátékot hozott volna, bizony drukkolni kellett, hogy megmarad-e a minimális előnyünk.

Megmaradt.

A váciak jelenleg 31 pontjukkal a 16 csapatos mezőny felső felében találhatók és immár hét bajnoki forduló óta nem szenvedtek vereséget. Legközelebb április 20-án szombaton délután négykor a kieséstől veszélyeztetett zónában lévő perbáli együtteshez látogatnak a mieink.

***

Szerdán is rendeztek egy tétmérkőzést a váci stadionban. Ennek tétje az országos kupapalettára való jutás. A váciaknak a negyedosztályú tabellán hasonló pozícióban található Pilis ellen nem sikerült megismételni a bajnoki sikereket, és a 88.percben kapott góllal vereséget szenvedtek. Ezzel eldőlt, hogy az elmúlt sorozathoz hasonlóan, idén sem lesz ott a csapat az országos főtáblán.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok