címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 2. | csütörtök
Zsigmond napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Folytatta sikersorozatát férfi együttesünk

Kézilabda – Folytatta sikersorozatát férfi együttesünk

Továbbra is remekel a bajnoki harmadik vonal felsőházi szakaszában a váci férfi kézilabda csapat. Ezúttal az eddig ugyanannyi ponttal rendelkező riválisát verte hazai környezetben: Váci FKA – Hajdúböszörmény 39-30 (24-11).

A szombat esti összecsapás előtt mindkét gárdának 7 pontja volt. Nagy tétje így már a feljutás szempontjából nem volt a 60 percnek, a váciak viszont továbbra is bizonyítani szeretnék, hogy az ő csoportjuk sokkal erősebb volt a pontvadászat első felében.

A mérkőzés első félideje aztán egyoldalú játékot hozott. A nagy lendülettel kezdő hazaiak 7-1-es sorozattal indítottak, a kicsit kedvetlennek tűnő vendégek ellen. Velük ellentétben a mieink örömkézilabdával tetszés szerint érték el a szebbnél-szebb gólokat és folyamatosan növelték az előnyt. Alig meccsharmadnyi idő elteltével, 18-8-nál már meg is volt a tízgólos differencia a csapatok között.

A második játékrész teljesen eltérő módon indult. A vendégek 5 gólt ledolgoztak tetemes hátrányukból, majd felváltva zörögtek a hálók. A korábbi nagy hazai fölényből kiegyenlített küzdelem lett, melynek oka elsősorban a mieink védőmunkájának lazulása volt. Tíz perccel a vége előtt már megfeleződött a félidei különbség.

A hajrában szerencsére már nem csökkent a váci fór, egy kérdés maradt, hogy lesz-e tízgólos vagy nagyobb hazai győzelem. Eggyel szűkebb lett.

A találkozón a mieink közül Singely Mihály volt a legeredményesebb gólszerző, ő 8 alkalommal talált a kapuba.

Kilenc mérkőzést követően a VFKA a megszerzett 9 ponttal a nyolccsapatos tabella 4.helyét foglalja el.

A következő fordulóban a Vác (április 20. szombat 16 óra) Hajdúnánásra látogat.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok