címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 9. | csütörtök
Gergely napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Evezés – Két VVEC-versenyző a kontinensbajnokságon

Evezés – Két VVEC-versenyző a kontinensbajnokságon

E hét második felében Szegeden rendezték meg a felnőtt evezősök Európa-bajnokságát, amely egyben pótkvalifikációs megmérettetés is volt az olimpiára. A magyar válogatottban két versenyző kapott helyet a Vác Város Evezős Club (VVEC) sportolói közül.

A női könnyűsúlyú kétpárevezősök viadalán hét páros indult, a váci Csepel Zsófia a csepeli klub színeiben versenyző Fehérvári Eszterrel együtt állt rajthoz. A csütörtöki előfutamban a négy rajthoz álló közül sereghajtóként értek célba a mieink. A másnapi reményfutamban sem tudtak javítani, és mivel újra a mezőny után értek célba, ők lettek az egyedüliek, akik nem vehettek részt a döntőben – a 7. helyen végeztek.

A férfi négypárevezősök versenyében Ács Kristóf Gerei Tamással (MEC), a volt váci, jelenleg MTK-s Ujhelyi Mihállyal és a csepeli Koncsik Dominikkal együtt alkotta a magyar egységet. A mienk csütörtökön délelőtt álltak rajthoz a tíz egységet felvonultató szám egyik előfutamában. Itt egyik vetélytárs kvartettet sem tudták megelőzni, maradt tehát számukra is a reményfutam. Ezt pénteken rendezték, ahol nekik sem sikerült javítani, újra sereghajtók lettek, így szombaton a 7-10. helyért lebonyolított B-fináléban szerepelhettek. Itt is sereghajtóként teljesítették a távot, azaz a versenyszám összesített 10. pozíciójában zártak.

Az eredeti terv szerint Fenyődi Tamás a könnyűsúlyú négypárevezősünk tagja lett volna Szigeti Ferenccel (Csepel), Kertész Kevével (Külker) és Demkó Mátyással (Mosonmagyaróvár) együtt. Ám e versenyszámba csak ez az egység nevezett, így megrendezését törölték a programból.

(Képünk illusztráció)

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok