címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. június 16. | vasárnap
Jusztin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Így váltott évet városunk


Nagy érdeklõdéssel kísért, jó hangulatú, változatos programokkal és szerencsére különösebb baleset és bûncselekmény nélkül tért át az új esztendõre Vác lakossága.
A fõtéri program kavalkád egyik fõ eseménye 30-án a forraltbor-verseny volt, ahol másfél tucat csapat fõzte és kínálta a különbözõ ízesítésû nedût a többszázas érdeklõdõ tömegnek. A szakértõ zsûri folyamatosan értékelte az elkészült „alkotásokat”, majd a Kedvenc nevû csapatot hirdette ki gyõztesnek. Az eseményen 158 ezer forint gyûlt össze, melyet a szervezõk egy halmozottan sérült gyermeknek ajánlottak fel.
Másnap, a 2012-es év záró óráiban több mint ezren búcsúztak ugyanitt a lepergett esztendõtõl. A lassan hagyományossá váló szilveszteri bulin több fellépõ szórakoztatta a közönséget és a jelenlévõkön keresztül Fördõs Attila polgármester kívánt minden vácinak sikerekben gazdag, boldog új esztendõt. Éjfélkor a Himnusz, majd tûzijáték köszöntötte az új évet.
Az Elektro Szignál Televízió Híradójának beszámolója szerint átlagos hétvégét zárt a váci rendõrkapitányság szilveszterkor. Latorovszky Gábor parancsnokhelyettes tájékoztatása szerint nem történt az év utolsó napjaiban különleges esemény, nem riasztották kiemelt esthez a váci egységet. A tûzoltóknak sem kellett vonulniuk petárda vagy rakéta okozta tûz miatt szilveszterkor és a váci mentõállomást sem hívták pirotechnikai eszközök által okozott esetekhez.

Feladó: Hírszerkesztõ

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok