címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. december 1. | szerda
Elza napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Gyors ütemben haladnak a munkálatok a Budapest-Vác szakaszon: az M2 autóúton és a 2. sz. fõúton is változik a forgalmi rend

Gyors ütemben haladnak a munkálatok a Budapest-Vác szakaszon: az M2 autóúton és a 2. sz. fõúton is változik a forgalmi rend

Az M2 autóúton elkészült a Budapest irányába tartó pályaoldal, így az ideiglenes forgalomterelés kiépítését követõen, várhatóan 2019. április 18-án a kivitelezõ áttereli a forgalmat az újonnan megépült, Budapest irányába tartó bal pályára. Az új pályaszakaszon 2×1 sávon haladhatnak majd az autósok 60-80 km/h sebességkorlátozás mellett. Eközben a 2. sz. fõúton is elindulnak a munkálatok: tervezetten 2019. április 23-án megkezdi a kivitelezõ az új körforgalmú csomópont csatlakozó ágainak építését.

Az M2 gyorsforgalmi út 29-37 km szelvényei között nem csak a bal pálya építése fejezõdött be, hanem az új szõdligeti és a meglévõ Vác déli csomópontnál tervezett új hidak illetve a kapcsolódó felújítási munkák is elkészültek. A kivitelezõ elvégezte a szükséges közmû kiváltási-, vízépítési-, forgalomtechnikai-, valamint környezetvédelmi munkákat is. Az új szõdligeti csomópontban megépültek az M2 autóúthoz csatlakozó csomóponti ágak, valamint a Szõd és Szõdliget irányába vezetõ új útszakaszok is, melynek köszönhetõen a régi Szõdligeti forgalmi csomópont helyett Budapest és Vác irányába történõ fel- és lehajtás a továbbiakban ebben a csomópontban bonyolódhat le 40-60 km/h-s sebességkorlátozás mellett.

A Dunakeszi-Fót forgalmi csomópontban a Fóti úton elõre láthatóan 2019. április 17-én kezdi meg a kivitelezõ az M2 autóút feletti híd szegélybontási és építési munkáihoz szükséges ideiglenes forgalomtechnika kiépítését. A gépjármûvek sávelhúzással továbbra is 2×1 sávon közlekedhetnek majd 40 km/h-s sebességkorlátozás mellett, azonban a gyalogos és kerékpáros közlekedés szünetel a felújítás befejezéséig.

A Vác irányába tartó pályaoldal átépítése 2019 õszére fejezõdhet be.

Az új összekötõ út a 2. sz. fõút, valamint a kivitelezés alatt álló M2 gyorsforgalmi út új különszintû csomópontja, a Dunakeszi északi csomópont között teremt kapcsolatot. A beruházás itt is következõ szakaszába érkezett, így a kivitelezõ az ideiglenes forgalomterelés kiépítését követõen várhatóan 2019. április 23-án megkezdi a 2 sz. fõút átépítési munkálatait Dunakeszi és Göd települések között. A terelés elsõ ütemében 60 km/h-s sebességkorlátozás mellett továbbra is 2×1 sávon haladhat a forgalom a 2 sz. fõúton. A munkálatok miatt ideiglenesen lezárják a Névtelen utcát, a 2 sz. fõúton Budapest irányába tartó forgalmi sáv mellett pedig ideiglenes buszmegállót alakít ki a kivitelezõ. Ez a forgalmi rend elõreláthatóan 2019. május közepéig áll fenn.

Kérjük a közlekedõk türelmét, és fokozott figyelmét.

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. beruházásában valósul meg.

Feladó: Városháza