címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2023. december 1. | péntek
Elza napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Óvodai ügyelet

Óvodai ügyelet

A kormány döntése értelmében április 30-ától kötelezõ ügyeletet kell biztosítaniuk a településükön lévõ óvodákban azon önkormányzatoknak, ahol a település polgármestere rendkívüli szünetet rendelt el. Vácott hetek óta ezzel a rendszerrel fogadják az érintett családok kicsinyeit az ügyeletes intézmények, ugyanakkor az alábbi – a járvány veszélyhelyzet miatt is elsõrendûen fontos – tudnivalókra hívjuk fel a szülõk figyelmét az ügyelettel kapcsolatban.

Kérjük, hogy csak indokolt esetben vegyék igénybe az ügyelet lehetõségét, hiszen a vírus terjedésének megakadályozása a személyes érintkezések minimalizálásával hatékony!

Az ügyelet feltételei:
Az óvodai ügyelet igényléséhez kérjük az alábbi dokumentum megküldését elektronikus formában!
Elérhetõségek:
Kisvác-Középvárosi Óvoda: kisvacovi@gmail.com;
Alsóvárosi Óvoda: ovoda.alsovarosi@gmail.com;
Deákvári Óvoda: deakvari.ovoda.vac@gmail.com

– a szülõk által aláírt nyilatkozat, amelyben büntetõjogi felelõsségük tudatában kijelentik, hogy a gyermek, sem szülõje vagy törvényes képviselõje nem járt külföldön és nem beteg

A fent említett igazolást legkésõbb az ellátás megkezdésekor, az elsõ napon le kell adni. Fenti dokumentum hiányában az ellátást szervezõ intézmény a gyermeket nem fogadhatja.

Az alábbiakban megtalálható a szülõi nyilatkozat letölthetõ formája.

A kormányrendelet alapján az intézményekben maximum 5 fõs csoportokban lehet elhelyezni a gyermekeket – ezért nem garantált az, hogy a gyermeket abban az intézményben fogadják be, ahová eredetileg felvették.

Az óvodapedagógusok beosztása szintén ügyeleti formában fog megtörténni, tehát azt nem tudjuk garantálni, hogy a gyermekek számára saját óvónénijük által biztosítják a felügyeletet.

A gyermekeket az óvoda ajtajában fogadják.
Az óvoda dolgozói biztosítják a szigorú higiéniai feltételeket. A használatos eszközök minden nap fertõtlenítésre kerülnek.
Kérjük, hogy minden nap csak a legszükségesebb holmikat, ruhadarabokat tegyék az óvodai zsákba, ezek rendszeres, napi kimosásra, fertõtlenítésre hazaküldésre kerülnek. Játékokat a gyermekek ne vigyenek az óvodába a fertõzésveszély elkerülése érdekében.

Az ügyeleti elhelyezést az óvoda vezetõjénél elõzetesen elektronikusan leadott nyilatkozatban lehet igényelni.

Kérjük, hogy csak nagyon indokolt esetben válasszák az ügyeleti elhelyezést a gyermekük számára!

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
nyilatkozatovis.pdf

EU pályázatok