címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2023. március 23. | csütörtök
Emőke napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Továbbra is fontosnak tartjuk a váci nõi kézilabda csapat támogatását

Továbbra is fontosnak tartjuk a váci nõi kézilabda csapat támogatását

Vác a Nemzet Sportvárosa, ennek megfelelõen folyamatosan együttmûködik az egyesületekkel és a mindenkori pénzügyi lehetõségeihez mérten támogatja elsõsorban az utánpótlás nevelést, másodsorban a profi sportot.

A sportcsarnok 2013-ban megállapított bérleti díja 15.000 Ft/óra volt, melyet múlt héten 12.000 forintra csökkentett az önkormányzat. Ez az összeg jelentõsen elmarad az önköltségi ártól és megegyezik, vagy alatta marad más települési sportcsarnokok bérleti díjához képest.
A VNKSE kérése alapján jelenleg 50 %-os kedvezménnyel használják az egyesület csapatai a létesítményt.

Vác Város Önkormányzata az elmúlt években is mindent megtett a nõi kézilabda klub sikeres szerepléséért. Több csarnokberuházás esetében biztosította a TAO-pályázat önrészét, amikor azt a klub igényelte. Egy, a korábbi városvezetés által nem támogatott kérelem után már a mostani városvezetés a nõi kézilabda klub közel 9 millió forintos díjhátralékát is elengedte, a klub pedig az önkormányzati tulajdonú létesítmény számára „TAO-s” felújítási forrásokat tudott biztosítani. A város kézilabdasport iránti elkötelezettségét jellemzi, hogy a Dunakanyar Kézilabda Akadémia úgy jöhetett létre, hogy a szükséges területet 99 évre ingyenesen bocsátotta rendelkezésre a város. A folyó beruházáshoz intézett kérést az önkormányzat soron kívül kezelte.

Az egyesületek az utánpótlás csapatok bérleti díját el tudják számolni a TAO támogatási rendszerben, így a TAO-n kívüli szponzorok esetleges elmaradása nem érinti ezen bérleti díj kifizetéseket, ezért is érthetetlen számunkra a kiadott, éles hangú közlemény.

Vác Város Önkormányzatának fontos, hogy a nõi kézilabda csapata eredményes munkáját támogassa, ezért kezdeményezett jövõ hétre tárgyalást a klub elnökével, amelyen egyeztetik a csapat további támogatási igényeit. Bízunk benne, hogy az immár több, mint két évtizede az élvonalban remeklõ nõi kézilabda egyesület továbbra is a sportszeretõ váci közönség örömére folytatja munkáját.

Feladó: Városháza

EU pályázatok