címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. június 22. | szombat
Paulina napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Hétfõtõl utasbarát buszmenetrend

Hétfõtõl utasbarát buszmenetrend

Mint arról már beszámoltunk (vac.hu – Közélet: 2020. június 10.), Ferjancsics László sajtótájékoztatón ismertette a június 15-tõl tanévkezdésig érvényes, módosított helyi autóbusz menetrend fõbb sajátosságait.

Az alpolgármester a korábbi évek problémái közül sokat megoldó, az utasok jelzései alapján összeállított menetrendként jellemezte az új rendszert, mely a veszélyhelyzet alatt érvényeshez képest három vonal esetében változik: jelentõs bõvítést tartalmaz.

A Volánbusszal egyeztetett új menetrend támaszkodik és kapcsolódik mind a Vácot érintõ vonatközlekedéshez, mind a várost is kiszolgáló helyközi buszközlekedés meglévõ szerkezetéhez.

A felmerülõ igényekhez igazodva a 364-es és 365-ös járat ezentúl összeköti a két nagy váci lakótelepet, a deákvárit és a Földváry térit. Megoldódik a kórház napközbeni óránkénti megközelítése Alsóvárosról, és bekapcsolják a Burgundia városrészt is. Hétfõtõl a körjáratok egyike a Budapesti fõúton halad végig, megáll a Földváry téren, majd a fõúton tovább halad a Honvéd utca, a kórház és Deákvár irányába. A párja ugyanezt az útvonalat járja ellentétes irányban. Így csökken a Konstantin tér és Honvéd utcai belvárosi terület forgalmi terhelése.

A körjáratokhoz igazodik a 360-as járat indulási ideje, amelyre a kórháznál át lehet szállni. Ezzel megvalósul az eddigiekhez képest sokkal gyorsabb Deákvár-Kisvác kapcsolat és megoldódik az a probléma, mely a hétvégi elégtelen városrészi buszkapcsolatokból adódott.

Az eddigiekhez képest módosítást tartalmazó vonalak új menetrendje mellékleteinkben látható.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
360.pdf
364.pdf
365.pdf

EU pályázatok