címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. június 22. | szombat
Paulina napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Szeptemberben indul a tanévre kibõvített helyi buszmenetrend

Szeptemberben indul a tanévre kibõvített helyi buszmenetrend

A jelenlegi tervek szerint szeptember elején a korábbi oktatási években megszokott rend szerint veszi kezdetét hazánkban a tanév. Emiatt városunkban jelentõs mértékben bõvül a veszélyhelyzetben, majd az azt követõ nyári szünetben érvényes helyi autóbusz közlekedés. – erre vonatkozóan került megállapodás közeli helyzetbe a Volánbusz és az önkormányzat, kik a héten egyeztetett, alább részletezett menetrend véglegesített változatát a jövõ héten fogadják el.

A szeptember elsején életbe lépõ módosítás kiegészíti a ma érvényben lévõ menetrendet a tanítási napokon közlekedõ járatokkal, valamint ezen napokon néhány járat végállomása és indulási megállója módosul. Így a 360-as járat (Kórház-Nagymezõ u.-Szérûskert) a Buki sor helyett tanítási napokon az iskolavárosi buszfordulóig közlekedik a reggeli órákban, valamint 13-15 óra között.

Az Iskolavárosba jutást segítõ buszok visszakerülnek a menetrendbe, így a 360-as vonalon már két busz lesz a Nagymezõ utcából 7 óra után, a 361-es járat korábbi két busza is közlekedni fog Deákvárról a megszokott 7 óra utáni idõpontokban.

Újdonság, hogy a 365-ös járat 3 busza (a 6.30-as, valamint a menetrendbe most bekerülõ 7.00-ás és a Híradó térrõl induló 7.10-es) a fõtéri megállót követõen nem az autóbusz állomásra érkezik, hanem az Iskolavárosig közlekedik, mely újabb kapcsolatot teremt Deákvárról, Alsóvárosból és a Belvárosból a Szérûskertbe.

Hasonlóképpen a 364-es busz (Belváros-Alsóváros-Kórház-Deákvár-Aut. áll.) a tanítás délutáni befejezésekor, azaz 13-16 óra között induló járatai nem az autóbusz-állomásról, hanem az Iskolavárosból indulnak. A menetrendbe új járat került, mely 19.15-kor indul a buszállomásról, ezzel a 19 órakor végzõk Deákvár felé való utazása lesz biztosított.
A 363-as sejcei busz autóbusz-állomásra 7.15-re érkezõ járatának végállomása az Iskolavárosban lesz, így a Sejcébõl és a Gombási útról érkezõ tanulók és tanárok átszállás nélkül juthatnak el iskoláikba. Az Iskolavárosból Sejce is közvetlen járattal lesz elérhetõ az onnan 13.30-kor induló busszal.

A helyi menetrend nem tartalmazza, de a Volánbusszal folytatott tárgyalások eredményeként a Balassagyarmati út felõl érkezõ helyközi járatok – melyek helyi bérlettel és díjszabással vehetõk igénybe – egy része szeptembertõl megáll majd a Hunyadi utcánál és a Rákóczi téren is, fel- és leszállni is lehet majd.

A végleges menetrendeket a jövõ héten teszi közzé mind az önkormányzat, mind a Volánbusz.

Feladó: Városháza

EU pályázatok