címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. június 22. | szombat
Paulina napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Elsejétõl életbe lép a tanévre érvényes buszmenetrend

Elsejétõl életbe lép  a tanévre érvényes buszmenetrend

Szeptember elsejétõl a korábbi években megszokott formában kezdõdik meg hazánkban az új oktató/nevelõ tanév. Emiatt városunkban jelentõs mértékben bõvül a veszélyhelyzetben, majd az azt követõ nyári szünetben érvényes helyi autóbusz közlekedés.

A szolgáltató Volánbusz és az önkormányzat közös egyeztetése után az utóbbi illetékes szakbizottsága is elfogadta a keddtõl érvényes helyi autóbusz menetrendet, amely figyelembe veszi az elmúlt hónapok tapasztalatait, az utasok javaslatait, továbbá támaszkodik a városunkat érintõ helyközi járatok utazási lehetõségeire is.

Mivel a helyközi járatok helyi bérlettel és díjszabással vehetõk igénybe – és például a buszpályaudvarról naponta több tucat ilyen járat érinti az Iskolavárost és a DDC-t – a váci utasok számára ezek is lehetõséget biztosítanak az utazási céljuk eléréséhez.

A most életbe lépõ módosítás kiegészíti az érvényben lévõ menetrendet a tanítási napokon közlekedõ járatokkal, valamint ezen napokon néhány járat végállomása és indulási megállója módosul. A két nagy lakóteleprõl (Deákvárról és Alsóvárosról) a korábbiaknál kényelmesebben lehet elérni mind a belvárosi, mind a szérûskerti tanintézményeket.
Bár ezt a helyi menetrend nem tartalmazza, de a Volánbusszal folytatott tárgyalások eredményeként a Balassagyarmati út felõl érkezõ helyközi járatok egy része a tanév során megáll a Hunyadi utcánál és a Rákóczi téren is, fel- és leszállni is lehet majd.

A keddtõl érvényes helyi buszmenetrendek a következõ linkeken érhetõk el:

360-as:
www.volanbusz.hu/hu/menetrendek/vonal-lista/vonal/?menetrend=360&menetrend_id=549&dir=to

361-es:
www.volanbusz.hu/hu/menetrendek/vonal-lista/vonal/?menetrend=361

363-as:
www.volanbusz.hu/hu/menetrendek/vonal-lista/vonal/?menetrend=363&menetrend_id=549&dir=to

364-es:
www.volanbusz.hu/hu/menetrendek/vonal-lista/vonal/?menetrend=364&menetrend_id=549&dir=to

365-ös:
www.volanbusz.hu/hu/menetrendek/vonal-lista/vonal/?menetrend=365&menetrend_id=549&dir=from

366-os:
www.volanbusz.hu/hu/menetrendek/vonal-lista/vonal/?menetrend=366

Feladó: Városháza

hatvanegyes.pdf
EU pályázatok