címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 23. | kedd
Béla napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Váciak pénzén vágatna állami füvet a volt alpolgármester

Váciak pénzén vágatna állami füvet a volt alpolgármester

Mokánszky Zoltán a Váci Napló internetes weboldalának tudósítása szerint az Ambró Ferenc utca mellett húzódó zöld sáv (képünkön) elhanyagoltságáról, valamint a deákvári vízfogó területérõl beszélt szerdai sajtótájékoztatóján. A kormánypárti képviselõ szerint a váciak egyes helyeken Csernobilban érezhetik magukat. Azt is panaszolta, hogy a deákvári vízfogónál nem a teljes területen végeztek fûkaszálást.

A városvezetés szerint talán jogos elvárás Mokánszky Zoltán felé, hogy vegye észre az elmúlt pár nap természetszépítõ, környezetvédõ, szemétszedõ akcióit, kezdeményezzen ilyeneket, azokon vegyen részt. Az örömteli, hogy észrevette a vízfogónál végzett munkát. Alsóvárosra látogatva pedig megnézhetné a lakótelepi részek jelentõs, évek óta el nem végzett kertészeti munkáinak pótlását.

De példamutatást részérõl ezúttal is hiába vártak a váciak. Nem ment el a ligettakarításra, nem társult deákvári képviselõtársa, Tótváradi-Nagy Bence buszmegállót rendbetevõ akciójához, és nem hallani arról, hogy akár egyetlen polgártársunknak segítene füvet nyírni, mint ahogy azt Vác egyik jelenlegi alpolgármestere tette.

Mokánszky Zoltán emlékezhetne rá, hogy alpolgármestersége idején is hasonló viszonyok uralkodtak Lajostelepen és a vízfogónál, mint amit most kifogásol.

A volt alpolgármester olyan ingatlan kaszálását kéri számon a városvezetésen, amely állami (MÁV) tulajdon vagy a vasúttársaság által kezelendõ zöld terület. Márpedig az Ambró Ferenc utca a vasút felöli zöld része ilyen. Sajnálatos, hogy körzetében nem ismeri a tulajdon- és kötelezettségi viszonyokat. Az állam már így is százmilliós nagyságrendben vett el pénzt az önkormányzattól. Ha valóban a terület gazosságával van gondja a képviselõnek, akkor nem sajtótájékoztatót kellett volna tartania, hanem a MÁV-hoz fordulhatott volna. Helyette a Városháza most megteszi ezt.

A váciak várnak arra, hogy Mokánszky Zoltán visszafizesse azt az általa felvett milliós nagységrendû összeget, melyet a felügyelõ bizottsági tagsága során törvénytelenül kapott. Mert a váci költségvetésnek ezekre a pénzekre is szüksége lenne az elvonások miatti nehéz gazdasági helyzetben. Amit csak tetéz Mokánszky úr alpolgármesterségének öröksége: a többszázmilliós tartozásállomány és ki nem fizetett számlák, melyek önmagukban is rendkívül komoly terhet róttak a költségvetésre.

Feladó: Városháza

EU pályázatok