címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. június 22. | szombat
Paulina napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Pozitív váci buszmenetrend változások jövõ hétfõtõl

Pozitív váci buszmenetrend változások jövõ hétfõtõl

Az egy hét múlva életbe lépõ országos menetrend módosításokkal egyidõben a váci buszközlekedésben is további, az utasok által kért módosítások történnek a helyi járatok vonatkozásában.

Ezt megelõzõen – egy szeptemberi változás eredményeként – a Sejcében lakók hónapok óta már nem csupán a városközpontot, hanem az Iskolavárost is közvetlenül elérhetik. Most további könnyítést jelent, hogy munkanapokon egy reggeli és egy délutáni 363-as járat – gyakorlatilag a volt 362-es útvonalán – nem csak a buszállomásig, hanem a 2-es fõúton továbbhaladva, egészen a DDC-ig közlekedik. Ezen 363-as viszonylatban három járat a DDC-tõl indul vissza – a buszpályaudvart érintve – Deákváron át Sejcébe. Az érintett buszokkal a Buki és az Iskolaváros kapcsolata erõsödik Deákvárral és Sejcével munkanapokon.

Tanítási napokon bõvül az iskolavárosi, illetve a Konstantin téri tanintézményekbe járó diákok és az ott dolgozók deákvárra utazási lehetõsége is. Ugyanis nem csupán a 364-es járatok útvonalában szerepelnek majd a deákvári megállók, hanem ezek között az Iskolavárosból 13.35-kor és 14.35-kor induló 360-as járatok is egészen a Híradó térig közlekednek az eddigi kórházi végállomás helyett. Ezzel a tanítás délutáni befejezésekor lényegében megvalósul a fél órás követési idõ.

Juhász Béla szõdligeti polgármester és Ferjancsics László (Összefogás Vácért) váci alpolgármester kezdeményezésére jelenleg további egyeztetések folynak annak érdekében, hogy a középiskolai oktatás visszaállítását követõen a tanítási napokon a Rád-Penc útvonalon közlekedõ, illetve a fõvárosi összeköttetést biztosító egy-egy járatnak már ne a buszpályaudvar legyen a végállomása, hanem reggel és délután továbbhaladjanak az Iskolavárosba. Ezzel több környezõ település sok diákja átszállás nélkül juthat el az Iskolavárosba, de Vác déli és keleti részén élõ tanulók is újabb direkt buszjáratokkal utazhatnak.

A változások után érvényes menetrendek elérhetõk a volanbusz.hu weboldalon.

Feladó: Városháza

EU pályázatok