címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. december 1. | szerda
Elza napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

A lakótelepeken már a héten végeznek a lombtakarítással

A lakótelepeken már a héten végeznek a lombtakarítással

Az új esztendõ elsõ napjaiban is már kora reggeltõl dolgoznak a Váci Városfejlesztõ Kft. munkatársai a közterületeken összegyûlt falevelek, ágak összegyûjtésén, elszállításán. Mint azt Dedinszky Gyula, a cég zöldterületekért felelõs részlegének vezetõje elmondta, elõre meghatározott terv szerint gyûjtik be a korábban már összegereblyézett és kupacokba rendezett avart.

Ebben nagy segítséget jelentett a nemrég beszerzett nagyteljesítményû lombszívó, mellyel Alsóváros lakótelepein december végéig végeztek munkát. Hétfõtõl szerdáig már csak a kézi erõvel felszedhetõ kupacokat kell elszállítaniuk. Ezzel egyidõben az elmúlt hetekben összehordott gallyakat az új ágdaráló géppel aprítják, majd elszállítják. Ezzel a Damjanich téren, a Rádi úti és a Földváry lakótelepen végeznek a munkákkal. Mint a részlegvezetõ hozzátette, még nem minden levél hullott le, fõleg a platánokon maradt sok, de így is több héttel korábban tették rendbe ezen lakótelepeket, mint a megelõzõ években.
Az ütemterv szerint csütörtökön és pénteken Deákvár lakótelepein végzik el ugyanezen munkákat.

Emlékezetes, hogy a korábbi években nem mindig voltak elszállítva a lehullott levelek, de a legtöbb helyen még össze sem gereblyézték ilyentájt azokat. A képviselõ-testületi ülésekre beadott holdingos beszámolók is tanúskodnak arról, hogy több tucatnyi utcában és parkban februárban, márciusban, sõt, még áprilisban is zajlott a lombgyûjtés.

***

Az új városvezetés kiemelten figyel környezetünk tisztaságára, védelmére. A kötelezõhöz képest plusz konténermosást rendelt meg. Költségkímélõ módon, tavaly két alkalommal is megszervezésre került az elektronikus hulladékok begyûjtése. Ágdarálót állítottak munkába és az avarbegyûjtés hatékonysága érdekében lombszívó eszközt vásároltak. Több illegális szemétlerakót számoltak fel és képrögzítõket szereltek fel a megelõzés érdekében. A szelektív hulladékgyûjtõk nagy részének cseréje mellett új kézi hulladék-, illetve kutyapiszokgyûjtõket helyeztek el. A Ligetben és az Istenmalmi utcában is facsemeték elültetésére került sor.

Feladó: Városháza