címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. december 1. | szerda
Elza napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

A deákvári lakótelepekrõl is szállítják a faleveleket

A deákvári lakótelepekrõl is szállítják a faleveleket

A deákvári lakótelepeken is befejezik a lehullott és összegyûjtött falevelek elszállítását – a munkálatokkal hétfõig végeznek. Dedinszky Gyula, a Váci Városfejlesztõ Kft. zöldterület-fenntartási részlegvezetõje arról tájékoztatott, hogy a hétvégén is dolgoznak a zöldfelületek karbantartásán. Ezzel párhuzamosan már végzik az ostorfák hagyományos téli visszavágását is. Kedvezõ idõjárás esetén jövõ hét szerdáig a Kõhíd parkban keletkezett lombhulladék takarítását is befejezik.

A jövõ héten így megkezdõdhetnek a begyûjtéssel kapcsolatos utómunkálatok, többek közt a gyûjtés óta eltelt idõben lehullott platánfa-leveleket is összeszedik. Erre azért csak most kerül sor, mert õsz óta nem volt hosszú, egybefüggõ fagy, ami elõsegítette volna a lombhullást. A lehullott és összegyûjtött levelek komposztálóba kerülnek további hasznosításra.

A munkálatok elvégzésében nagy segítséget jelentett a nemrég beszerzett nagyteljesítményû lombszívó, amellyel Alsóváros lakótelepein december végéig végeztek munkát. Az elmúlt hetekben összehordott gallyakat az új ágdaráló géppel aprítják, majd elszállítják.

Emlékezetes, hogy a korábbi években nem mindig voltak elszállítva a lehullott levelek, de a legtöbb helyen januárig még össze sem gereblyézték azokat. A képviselõ-testületi ülésekre beadott holdingos beszámolók is tanúskodnak arról, hogy több tucatnyi utcában és parkban februárban, márciusban, sõt, még áprilisban is zajlott a lombgyûjtés.

* * *

Az új városvezetés kiemelten figyel a környezet tisztaságára, védelmére. A kötelezõhöz képest tavaly plusz konténermosást rendelt meg, költségkímélõ módon két alkalommal is megszervezésre került az elektronikus hulladékok begyûjtése. Több illegális szemétlerakót számoltak fel és képrögzítõket szereltek fel a megelõzés érdekében. A szelektív hulladékgyûjtõk nagy részének cseréje mellett új kézi hulladék-, illetve kutyapiszokgyûjtõket helyeztek el.

Feladó: Városháza