címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. december 1. | szerda
Elza napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Rendezõdik a Bernáth iskola vagyonkezelõi joga

Rendezõdik a Bernáth iskola vagyonkezelõi joga

Többéves rendezetlen vagyonkezelési kérdés oldódott meg azzal a szerzõdéssel, melyet Vác Város Önkormányzata és az Északpesti Református Egyházmegye között hétfõn került aláírásra a váci Városházán.

Az Iskolaváros területén található Bernáth Kálmán középiskola 2012-tõl a Vác Felsõvárosi Református Egyházközség, majd 2017. szeptemberétõl az Északpesti Református Egyházmegye fenntartásában mûködik. A törvény szerint az ingatlan tulajdonjoga maradt az önkormányzatnál, a vagyonkezelés pedig – hasonlóan a mellette lévõ Madách Gimnáziumhoz – a Váci Tankerületi Központhoz került.

A fenntartó egyházmegye több éve szerette volna jogilag is saját vagyonkezelésébe kapni a mintegy 18 ezer négyzetméteres területbõl a Bernáth iskola által használt részt, amely a feladata ellátásához szükséges. Ennek átadás/átvételérõl többlépcsõs tárgyalás folyt a minden érintett fél számára megfelelõ megoldás érdekében. A kidolgozott szerzõdés tartalmának város általi elfogadásáról Matkovich Ilona – a veszélyhelyzetben kapott jogát gyakorolva – 2020. decemberében döntött.

Hétfõn a Városházán megtörtént a szerzõdés aláírása, amely határozatlan idõre az egyházmegye térítésmentes használatába adja az iskola mûködéséhez szükséges ingóságokat, eszközöket, épülettartozékokat és felszereléseket.

A dokumentumot a város részérõl Matkovich Ilona polgármester, a vagyonkezelést átvevõ részérõl pedig Nyilas Zoltán András esperes és dr. P. Tóth Zoltán egyházmegyei gondnok írta alá.

Feladó: Városháza