címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Megújul a Szent István tér

Megújul a Szent István tér

Szerdán délelõtt sajtótájékoztatón jelentette be Matkovich Ilona polgármester, hogy nem csupán felújításra kerül, hanem új arculattal megújul a Szent István tér.

A sokak által Márvány térként ismert terület városunk egyik legforgalmasabb tere, a belváros központja. A polgármester bejelentése szerint a régóta elhanyagolt állapotú tér olyan átalakítása várható, melynek eredményeként igazi közösségi helyszín jöhet majd létre. Az önkormányzat saját forrást különít el az idei költségvetésben a beruházásra. Mint azt Matkovich Ilona elmondta, Facebook csoportot indítottak, ahol folyamatos tájékoztatást adnak a munkákról, illetve az ott található kérdõív kitöltésével, véleménnyel, javaslattal bárki segítheti a megújulási folyamatot. De van mód arra is, hogy az e célra nyitott bankszámlára a polgárok a projekt megvalósítását segítõ befizetéseket tegyenek.

Meláth Attila baptista lelkész felelevenítette a tavaly augusztus 20-án elmondott ünnepi beszédét, mely során felvetette, hogy társadalmi összefogással Szent Istvánhoz méltó állapotba szükséges hozni az államalapító királyunkról elnevezett váci teret. Örömét fejezte ki, hogy ezt a polgári kezdeményezést a város is támogatja és biztatott mindenkit, hogy minél többen kapcsolódjanak be a megvalósításba.

Inotay Gergely alpolgármester emlékeztetett rá, hogy nem ez az elsõ olyan próbálkozása a jelenlegi városvezetésnek a közösségi élet fejlesztésére. Mint mondta, ez nem elsõsorban pénzkérdés. Várják a fiatalok bekapcsolódását, akár a gyakorlati képzés, akár a közösségi szolgálatok keretében. Természetesen a város számít a civilek közremûködésére, akár anyagi támogatásról, eszköz, anyag, felajánlás formájában. Az alpolgármester az ügy iránt máris nagy összefogási szándékot, segítõkészséget tapasztalt, így bízik abban, hogy széles közösség hoz majd létre egy sok örömet szerzõ közösségi teret a városban.

Szent István tér felújítása alszámla: 11742094-15395429-10410008

Facebook: Megújul a Márvány tér!

https://www.facebook.com/groups/480364749794185

Vélemények, javaslatok: marvanyter@varoshaza.vac.hu

Feladó: Városháza

EU pályázatok