címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2022. január 24. | hétfő
Timót napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

A szelektív hulladék begyûjtése következik

A szelektív hulladék begyûjtése következik

A Váci Hulladékgazdálkodási Kft. munkatársai az elõttünk álló héten – március 8. hétfõtõl március 12. péntekig – az összegyûjtött szelektív hulladékot viszik el az ingatlanok elõl.

A háztartásokban a kommunális szeméttõl külön gyûjtött, újrahasznosítható szelektív hulladék (mûanyag, papír, fém) nem csak szelektív zacskóba, hanem színes (sárga, kék) kukákba is kirakható. A szolgáltató így is elviszi (ezeket is üríti) a szelektíves napon. A kukákat az ingatlantulajdonos vásárolhatja meg, például a volt hajógyár területén mûködõ kereskedésben.

Hogy városunk különbözõ pontjain mikor van szállítási nap, az a hírhez mellékelt listából ismerhetõ meg.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a zöldhulladék begyûjtése kapcsán – amely várhatóan március végén kezdõdik és páratlan heteken történik majd – a szolgáltató közleményt adott ki. Errõl és a részleteket tartalmazó oldal elérhetõségérõl honlapunkon március 4-i dátummal találnak információt.

***

A város vezetõi kiemelt figyelmet fordítanak környezetünk tisztaságára. A kötelezõhöz képest tavaly plusz konténermosást rendeltek meg és két alkalommal is megszervezésre került az elektronikus hulladékok begyûjtése. Több illegális szemétlerakót is felszámoltak, képrögzítõket szereltek fel a megelõzés érdekében. A szelektív hulladékgyûjtõk nagy részének cseréje mellett új kézi hulladék-, illetve kutyapiszokgyûjtõket helyeztek el.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
utcajegyz.pdf