címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. szeptember 22. | szerda
Móric napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Kedvezõbb zöldhulladék gyûjtési rendszer FRISSÍTVE!

Kedvezõbb zöldhulladék gyûjtési rendszer FRISSÍTVE!

Mint arról korábban már hírt adtunk (vac.hu – Közélet rovat március 4.), új szolgáltató felelõs városunkban a zöldhulladék begyûjtéséért. Az ingatlanok elé kitett, zsákokban elhelyezett zöldhulladékot áprilistól mindig páratlan héten egy, mellékletünkben megtalálható napi beosztás szerint viszik el továbbra is.

A DTkH Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint viszont változik a zsákos rendszer. A cég ingatlanonként 2 darab emblémával ellátott zöld zsákot biztosít ingyenesen. Ezeket elõször március második felében helyezik ki az ingatlanoknál.

Ezt követõn a mindenkori begyûjtéssel egyidejûleg térítésmentesen a begyûjtõ járat 2 darab cserezsákot biztosít, azon ingatlanhasználóknak, akik zöldhulladékot helyeztek ki.

További zsákokat az ügyfélszolgálatokon, illetve a zsákértékesítõ partnereknél lehet beszerezni átadás-átvételi jegyzõkönyv aláírása ellenében. Ekkor ezekért még nem kell fizetni, az ellenértéket az NHKV Zrt. postai úton számlázza ki, mivel ez az õ hatásköre. A zsák ára magában foglalja a begyûjtés, szállítás és kezelés díját, azaz a zsák árának megfizetésével az ügyfelek a többlet szolgáltatás díját is megfizetik.

A vásárolt zsákok átvételéhez az alábbi dokumentumok szükségesek:
lakossági ügyfelek esetében:
csekkes fizetési mód esetén egy csekkszelvény bemutatása, amely önmagában is tartalmazza az azonosításhoz szükséges vevõ azonosítót az átadás-átvételi nyomtatvány kitöltéséhez,
nem csekkes fizetési mód esetén a számla 3. oldala és az azon található vevõ azonosító bemutatása, mely igazolja a jogos igénybevételt és azonosítja az utólagos számla kiállításához szükséges paramétereket.
Közületi ügyfelek esetében a nyomtatványt – fentiek szerinti kitöltést követõen-, bélyegzõvel szükséges ellátni.

A váci zöldzsák értékesítési helyek:
Buzási Attiláné – Szilassy u. 1.
Váci ügyfélszolgálat – Zrínyi u. 9. (A járványhelyzet miatt az ügyfélszolgálat zárva tart!)

FRISSÍTÉS!
A szolgáltató további részleteket ismertetett a begyûjtés gyakorlatáról. (Ez mellékletünkben elérhetõ.) Fontos, hogy a korábban megvásárolt zsákok a jövõben is elszállításra kerülnek. A most térítésmentesen biztosított ZÖLD színû zsákokból a begyûjtés során maximum kettõt szállít el a cég. A többlethulladék számára - a tavalyi áron - megvásárolt KÉK színû zsákokból pedig minden kihelyezett elvitelre kerül.

További részletek a szolgáltató dtkh.hu címen elérhetõ weboldalán találhatók.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
utcajegyz.pdf
zoldhulladektajekoztatas.pdf