címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kiírták a közbeszerzést a zöld házzal kapcsolatos munkálatokra

Kiírták a közbeszerzést a zöld házzal kapcsolatos munkálatokra

A kormányzati késlekedés miatt a város önerõbõl indítja a Március 15. tér 10. szám alatti barokk mûemlék épület tetõszerkezetének felújítását, miután a közbeszerzési munkacsoport az ezzel kapcsolatos közbeszerzés kiírásáról döntött a héten. A munkára a költségvetésben elkülönített forrás van.

A zöld házként is ismert egykori piarista székházat az elõzõ városvezetõi érában szociális bérlakásként hasznosították, az épület felújítása azonban évtizedek óta húzódik. Egy 2013-as csõtörést követõen vált veszélyessé az ingatlan állapota, amelyet a korábbi vezetés ennek ellenére sem rendezett megnyugtatóan.

Az épület a tervek szerint a Vác számára megítélt 4 milliárdos turizmusfejlesztési projekt keretén belül újult volna meg. Azonban a 2017-es kormányhatározatban rögzített összeget négy év alatt sem folyósította az állam, miközben egy másik állami szerv, a kormányhivatal ezt figyelmen kívül hagyva százmilliós bírságot helyezett kilátásba az épület állapota miatt.

A város nem vár tovább az ígérgetésre. A felelõs gazdálkodás részeként, a már közel egymilliárd forintnyi bevételkiesést és elvonást eredményezõ kormánydöntések ellenére saját forrásból, a bérlakások eladásából befolyt bevételekbõl valósítja meg a várhatóan több tíz milliós nagyságrendû munkálatokat. A város a hasonló bevételeit fejlesztésre és fejújításra költi, így kizárt a vagyonfelélés.

Feladó: Városháza

EU pályázatok