címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 16. | kedd
Csongor napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Feltételekkel, de nyitva marad éjjel is a deákvári SPAR-parkoló

Feltételekkel, de nyitva marad éjjel is a deákvári SPAR-parkoló

Többlépcsõs egyeztetési folyamat után megállapodott a kereskedelmi cég és az önkormányzat: hétfõtõl az éjjeli órákban is nyitva marad a deákvári SPAR-parkoló, melyet – az elõírt feltételek betartása mellett – használhatnak majd a környék lakói is.

A sûrûn lakott városrészben élõk és az üzlet régrõl húzódó vitájának megoldását tavaly indította el testületi javaslatával Rozmaring Sándor képviselõ. Ugyanis az esti boltzárás után az üzemeltetõ a parkolót lánccal elkerítette, mivel a nyitva tartás alatt is ott álló jármûvek akadályozták a vásárlók parkolását.

A lakók kérésére az önkormányzat végül kompromisszumos megoldást dolgozott ki, melyet a SPAR Magyarország Kft. hosszú egyeztetések után elfogadott. Március 22-tõl a felfestett narancssárga és kitáblázott parkoló részt a nyitva tartás alatt csak a vásárlók használhatják. A maradék 30 parkoló hely idõkorlát nélkül igénybe vehetõ. Az üzlet zárása után tehát majd újabb 30-50 parkoló helyen (a narancssárgás területen) lehet várakozni, ám ezeket a helyeket a nyitásra szabaddá kell tenni.

„A parkolás új rendjében felfestések és táblák segítenek eligazodni. Az új szabályok betartását a Közterület-Felügyelet fogja ellenõrizni. Kérek minden érintett lakost, hogy a parkolót a továbbiakban a szabályok fegyelmezett betartása mellett vegye igénybe.” – mondta Rozmaring Sándor, a körzet önkormányzati képviselõje.

Feladó: Városháza

EU pályázatok