VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. június 18. | péntek
Arnold és Levente napja
+17
°
C

Hírek

Dátum:
Típus:
Kulcsszó:
 

Újabb egyeztetés a fõtéri pengefal ügyében


Az elmúlt közel másfél esztendõ levélváltásai után immár második alkalommal tartott személyes megbeszélést a Városházán Vác vezetése a Betegápoló Irgalmasrend tartományi irányítóival. E találkozó célja is az volt, hogy a több évtizede a Fõteret csúfító foghíjtelek és balesetveszélyes pengefal ügyében elõrelépés történjen.

Az ötfõs vendégdelegációt – melyet P. Provincial Saji Mullankuzhy OH, sac. tartományfõnök és Dir. Adolf Inzinger vezetett – Matkovich Ilona polgármester, Inotay Gergely alpolgármester és Taskovics Andrea mb. fõépítész fogadta. A közel kétórás tartalmas eszmecsere elsõ része a legutóbbi találkozás óta a körülményekben beálló változások átbeszélésével, a tárgyalófelek álláspontjának ismertetésével telt.

A váci városvezetés határozottan képviselte a váci polgárok azon akaratát, hogy végre megnyugtató módon rendezõdjék Európa egyik legszebb barokk terének északi részén látható méltatlan állapot. Vendégeink ismertették elképzelésüket arról, hogy a mostani fõtéri kórház ellátási nívóját egy magasabb szintû beteg- és idõsellátást biztosító intézménnyé fejlesszék.

A tárgyaló felek megállapodtak abban, hogy az elhangzottak alapján ismételten áttekintik a kölcsönös elõnyöket biztosító megoldási lehetõségeket, melyekrõl április végén egy szakértõk bevonásával létrehozandó videókonferencián tájékoztatják egymást.

Feladó: Városháza