címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 4. | hétfő
Kázmér napja

+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Vajon honnan származnak Csereklye Károly téves információi?

Vajon honnan származnak Csereklye Károly téves információi?

Helyi médiabeszámolók szerint ismét a sajtó munkatársai előtt sorolta – több részletében is rossz információkon alapuló – személyeskedő vádjait Csereklye Károly képviselő.

A tudósítások szerint kijelentette, hogy ő nem hibáztatja azt a Harmat Kert Kft-t, amely évekig túlárazva látta el a városüzemeltetést. Állítása szerint a céggel a jelenlegi városvezetés tavaly 1,8 milliárdos szerződést kötött, ám februártól a város már nem fizetett, ezért bontotta fel a szerződést a Harmat Kert.

Mint azt a médiához eljuttatott reagálásában a városvezetés leszögezi: a VVVE listán mandátumhoz jutó képviselőjének Harmat Kert üggyel kapcsolatos nyilatkozata számos tárgyi tévedést és valótlanságot tartalmaz. Már az előző ciklus bizottsági összetételére is rosszul emlékszik és tény az is, hogy a céggel csak és kizárólag Fördős Attila polgármestersége idején kötöttek szerződést.

A reagálásban emlékeztetnek továbbá arra, hogy 2010 után, amikor Csereklye úr egy ideig fideszes képviselőként tagja volt a képviselő-testületnek, az ő támogatásával döntött arról a kormánypárti frakció, hogy kiszervezi egy holdingba a városüzemeltetési feladatok jelentős részét. Ezek aztán az általa támogatott ügyvezető idején a Harmat Kert Kft.-hez kerültek.

Furcsa ez az egyik váci „mozgalom” nevében elhangzó kritika, hiszen a mostani városvezetés volt az, amely először fellépett az éppen a támogatása segítségével megszületett ráfizetéses konstrukció ellen. Ám ezt feledve, Csereklye Károly „súgói” rajta keresztül szeretnének téves információkat eljuttatni a váci emberekhez.

A valóság ezzel szemben az, hogy Vác jelenlegi vezetése elkötelezett a város vagyonának megóvása és gyarapítása iránt. Az előző ciklusokban kötött pazarló szerződéseket, ahol a jogszabályi környezet lehetővé tette, megszüntette, az új szerződéseket pedig a város érdekeit szem előtt tartva kötötte meg.

Feladó: Városháza

EU pályázatok