címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. október 27. | szerda
Szabina napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Megjelent az újabb Váci Hírnök

Megjelent az újabb Váci Hírnök

A látványos fotókon kívül, fontos információkat tartalmazó olvasmányos cikkekkel jelent meg az idei negyedik Váci Hírnök, melynek terjesztését a napokban kezdik meg.

Az ingyenes önkormányzati kiadvány két tényfeltáró írásban is arról számol be, hogy milyen átgondolatlan közpénzköltések rombolták a város anyagi helyzetét az előző önkormányzati ciklusban. Olvashatunk arról, hogy sem elszámolás, sem látható előrelépés nem történt évek óta a fociakadémia megvalósítása kapcsán, pedig tízmilliókat kapott – nagyrészt még évekig törlesztendő hitelből – a Pető Tibor vezette fociklub erre.

De nem kevesebb kérdést vetnek fel azok a tényszámok sem, melyek rávilágítanak a városüzemeltetés pazarló, ám a város elhanyagoltságát csak növelő gyakorlatára, melyből csak egy budapesti cég húzott busás hasznot.

Egy látványtervet is találunk a lapban arról, miként is képzelik el a tervezők a felújításra váró szakrendelőt és környékét. Több írás is szól a megújuló parkokról, játszóterekről és bemutatják a szerkesztők, milyen könnyítés tapasztalható a diákok és tanárok számára az Iskolaváros buszos megközelíthetőségében.

Új parkolók kialakítása mellett óvodafelújításokról és a sikeres elektronikai hulladékgyűjtésről is szerepel ismertető a 16 oldalas színes újságban. Mint ahogyan a legújabb városvezetői döntések mellett azt is megtudhatjuk, hogy mi tette lehetővé, hogy végre elkezdődjék a főtéri „zöld ház” legsürgősebb részeinek felújítása.

Egy teljes oldalon sorakoznak az önkormányzati állásajánlatokról, illetve bérelhető ingatlanokról tájékoztató ismertetők. Két további pályázati lehetőségről is szó esik: egyrészt arról, hogyan lehet bekapcsolódni a Virágos Vácért versenybe, másrészt milyen lehetőséget kínál a Váci Nyár a gazdag váci kulturális élet szereplőinek.

Egy-egy ifjú hölggyel és fiatalemberrel ismerkedhetünk meg a lap újabb portréiból, és megtudhatjuk, mennyivel is nőtt városunk lakossága egy esztendő leforgása alatt. A sportoldalon kézilabdásaink, focistáink és pólósaink szereplésén túl beszámolnak Galambos Péter újabb aranyérméről is. A lapban szokás szerint megtalálhatók az anyakönyvi hírek, a patikák ügyeleti rendszere, az orvosi ügyeletek elérhetõsége is.

A lap elektronikus formában is letölthető honlapunkról: http://www.vac.hu/docs/VaciHirnok_A4_majus.pdf

Kérjük, amennyiben a jövõ hét folyamán sem találja meg a Váci Hírnököt a postaládájában, jelezze ezt a felelős kiadónak: Váci Városimázs Kft., 30 583-6767, vagy estv@estv.hu.

Feladó: Városháza