címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. október 27. | szerda
Szabina napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Újrafestik a városi zebrákat

Újrafestik a városi zebrákat

A város megrendelésére ezekben a napokban újrafestik az önkormányzati zebrákat, és a sárga jelzésekkel ellátott átkelőhelyeket. A mintegy 40 darab gyalogátkelőhely döntő többségével már végeztek a kivitelezők, a következő hétre a nagy forgalmú – ezért csak este és éjjel újrafesthető – helyek maradtak.

A 2010-es években gyakori panasz volt a váciak részérõl, hogy több helyen nehezen láthatók már a felfestett jelek az úttesteken, és a gyalogátkelőhelyek is sok helyen inkább csak sejthetők, mintsem jól láthatók. Újrafestésük gyakran elhúzódott, volt, hogy hosszú hónapokig alig voltak észrevehetõek. Most városi megrendelésre újulnak meg ezek a jelzések.

A váci önkormányzat városüzemeltetésében prioritást élvez a gyalogos és közúti közlekedés biztonságosabbá tétele. Lakossági, üzemeltetõi és önkormányzati finanszírozásban sok helyen megújultak a járdák és úttestek, folyamatosan javítják a kátyús részeket is, illetve sikeresen álltak át a múltban sok bosszúságot okozó fõtéri süllyedõ oszlopos rendszerrõl a térfigyelõ kamerás ellenõrzésre.

A korábbi, a jelenleg is folyó és a következő időszakra tervezett hasonló felújítások városi forrásból kell, hogy megvalósuljanak, ugyanis hiába pályázik az önkormányzat ezek finanszírozására, központi költségvetésből annak ellenére sem kap forrást Vác, hogy többek között azt a gépjárműadót is elvonta a kormány, melyből a városi utak, járdák rendbetételét tervezte a városvezetés.

Feladó: Városháza