címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Vizsgálja az önkormányzat a gyanús váci futballberuházásokat

Vizsgálja az önkormányzat a gyanús váci futballberuházásokat

A Vác Futball Club Kft. és a Vác Város Labdarúgó Sport Egyesületnek (az előző önkormányzati ciklusban) juttatott városi források felhasználását vizsgálja a Matkovich Ilona polgármester által felállított szakértői csoport.

A képviselő-testület még Fördős Attila vezetése alatt ítélt meg a kft.-nek 180 millió forintot, az egyesületnek pedig 73 millió forintot két TAO-s pályázat önrészéhez. A kft.-t száz százalékban tulajdonolja az egyesület, amelynek vezetője Pető Tibor, Fördős egykori alpolgármestere.

A pénzből a váci stadionfelújítást végezték volna el és egy, a volt laktanya területére tervezett futballakadémiát hoztak volna létre. A beruházások azonban nem készültek el a megszabott határidőre, az önrésszel – tehát a váciak pénzével – pedig azóta sem számoltak el megfelelően.

Mint képünkön látható, az akadémia területe úgy néz ki, mintha a 73 millió forintos támogatás ellenére egy kapavágás sem történt volna, a stadionhoz pedig még mindig hiányzik a harmadosztályú induláshoz szükséges fedett lelátó, eredményjelző, de hiányoznak a mosdók és a külső kerítés is.

A polgármester által indított vizsgálat célja, hogy az érintett beruházások befejezését elősegítsék, az érintett szervekkel megállapodjanak. Emellett természetesen azt is ellenőrzik, hogy a több mint kétszáz milliós – részben hitelből finanszírozott – önkormányzati önerő megfelelően, a jogszabályokkal összhangban hasznosult-e. Amennyiben nem, akkor a további lehetőségeket is a vizsgálati csoportnak kell számba venni.

Feladó: Városháza

EU pályázatok