címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Védettségi igazolást kérnek a váci strandon

Védettségi igazolást kérnek a váci strandon

A jogszabályi háttér figyelembevételével – alkalmazva a vonatkozó kormányrendelet koronavírus ellen védett személyekre érvényes meghatározását – a június 5-én nyitó váci strand védettségi igazolással látogatható.

A félreértéseket az okozta a lakosság értelmezésében, hogy pár napja a balatoni szabadstrandokra érvényes tájékoztatás jelent meg a sajtóban, mely szerint ezek látogatása nincs ilyen korlátozáshoz kötve. A váci strandot üzemeltető Váci Sport Nonprofit Kft. jogértelmezést kért, melyre a járási hivataltól a következő válasz érkezett:
„A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 12. § (3a)pontja szerint Az (1) bekezdés szerinti helyszíneket - az edző- és fitneszterem, az uszoda és a jégpálya kivételével - a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy látogathatja.”

Ennek értelmében – a jogszabályt követve és a vendégek egészségének megóvása érdekében – csak a védettségi igazolványt felmutató (illetve a fentebb említett, felügyeletük alá tartozó 18 éve alattiak) személyek látogathatják a létesítményt.

Az üzemeltető ezúton is megköszöni a látogatók megértését.

Feladó: Városháza

EU pályázatok