címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2022. augusztus 11. | csütörtök
Zsuzsanna és Tiborc napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Védett épületek felújításának támogatása

Védett épületek felújításának támogatása

Vác Város Önkormányzatának a településkép védelméről szóló 31/2017. (XII. 15.) önkormányzati rendeletének (továbbiakban: TKR) IX. fejezete tartalmazza a védett épületek felújításának támogatási és ösztönző rendszerét.

Ez alapján Vác Város Önkormányzata a 2022. évre pályázatot hirdet az országos vagy helyi egyedi védelem alatt álló épületek; valamint helyi területi védelem alatt álló, de egyedi védelem alatt nem álló épületek felújításának, korszerűsítésének, külső és az ezzel összefüggő belső helyreállítás esetén a külső homlokzat domináns elemeinek leginkább megfelelő állapot szerinti helyreállításának anyagi támogatására.

A helyi egyedi védelem alatt álló épületek listáját a TKR 1/A. melléklete, a helyi területi védelem lehatárolásokat a TKR 1/B. melléklete tartalmazza.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. november 01.

A pályázat kötelező mellékletei:

- Pályázati űrlap
- Tervdokumentáció (építési engedély vagy településképi bejelentési tervdokumentáció)
- Árazott költségvetés
- Kivitelezés ütemezése
- Önerő mértékét vállaló nyilatkozat.

A pályázatot a Polgármesteri Hivatal Főépítészi Osztályán kell leadni (114 szoba).

A pályázati űrlap a hír mellékleteként, illetve a www.vac.hu honlapról letölthető a Főoldal/Pályázatok/ Védett épületek felújításának támogatása címszó alatt. A településképi rendelet (TKR) letölthető az Főoldal/Dokumentumok/Településrendezési eszközök/Településképi rendelet elérési útvonalon.

Feladó: Városháza