címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. szeptember 22. | szerda
Móric napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Fűnyíró kisgép segíti a munkát

Fűnyíró kisgép segíti a munkát

Újabb célgéppel bővült a városüzemeltetésért felelős Váci Városfejlesztő Kft. állománya: a most vásárolt „magasgazvágó” fűnyíró jelentős segítséget adhat a város füves közterületeinek karbantartásához.

Mint arról az Elektro Szignál Televízió pénteki Híradójában beszámolt, a 22 lóerős motoros kistraktor 6-8, a városi kertészet által használt damilos fűkasza teljesítményére képes és nem jelent gondot vele az akár méteresre nőtt gaz levágása sem.

Dedinszky Gyula, a Zöldterület Karbantartási Részleg vezetője a riportban elmondta: Vác mintegy nyolcszázezer négyzetméteres füves területének közel harmadát évente több alkalommal kell kaszálni. Ez eddig nagy létszámigénnyel, damilos fűnyíróval és késes kézikaszával történt, amely szűkös kapacitás időnként lemaradást okozott. Ennek csökkentésére vásárolta a város a célgépet, amely a héten már gőzerővel dolgozott például az alsóvárosi temetőben és a ligetben. De használni fogják A Kálvária dombon és az Iskolavárosban is.
A német gyártmányú, több mint 4 millió forint értékű célgép egy méteres sávban kaszálja a füvet és 10-12 km/h-s sebessége hatékony munkavégzésre teszi alkalmassá.

***

A városvezetés kiemelten figyel környezetünk tisztaságára, védelmére. A kötelezőhöz képest plusz konténermosást rendelt meg. Költségkímélő módon, évi két alkalommal is megszervezésre került az elektronikus hulladékok begyűjtése. Ágdarálót állítottak munkába és az avarbegyűjtés hatékonysága érdekében lombszívó eszközt vásároltak. Több illegális szemétlerakót számoltak fel és képrögzítőket szereltek fel a megelőzés érdekében. A szelektív hulladékgyűjtők nagy részének cseréje mellett új kézi hulladék-, illetve kutyapiszokgyűjtőket helyeztek el.

Feladó: Városháza