címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. szeptember 22. | szerda
Móric napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Orvos írók és képzőművészek Vácon

Orvos írók és képzőművészek Vácon

A hétvégén a váci Althann Vendégház és Konferencia Központ ad otthont a magyar orvos írók és képzőművészek országos találkozójának.

A szervezet tagságát, az esemény meghívott vendégeit és az előadókat dr. Misz Írisz, a Magyar Orvosírók és Képzőművészek Körének (MOÍKK) elnöke köszöntötte és foglalta össze az elmúlt időszak szervezetet érintő történéseit.

Majd Vác újságíróként, íróként is ismert polgármestere a város barokk múltjának felidézése után az utóbbi években a kultúra és a művelődés területén megtett fejlesztésekre hívta fel a figyelmet. Matkovich Ilona ezután az irodalomhoz kapcsolódó személyes kötődéséről, újságírói tevékenységéről szólt. Elmondta: ezirányú munkája vitte közelebb a közélethez, segíti ma is a politikában való eligazodását. A városvezető megnyitó gondolatai végén Vác hétvégi eseményeire is felhívva a figyelmet kívánt a résztvevőknek eredményes konferenciát.

A megnyitó további részében Laczi Sarolta a Madách Imre Művelődési Központ igazgatója és dr. Bozsó Zoltánné, a házigazda intézmény vezetője beszélt a város kulturális életéről, illetve a vendégház működéséről. Ezt követően bemutatkoztak az előző találkozó óta belépett új tagok.

Az első nap további részében előadások következtek különböző témákban, majd este a közel fél évszázados működésre visszatekintő MOÍKK tagsága megtartja közgyűlését. A pénteki programot lezáró zenés-táncos estet másnap reggel képzőművészeti kiállítás megnyitója követi. Majd szombaton a délelőtti előadások és ebéd után a résztvevők a leányfalui Hitel Múzeumba látogatnak.

A zárónapon a tervek szerint a délelőtti könyvbemutató és börze után a váci múmiákat tekintik meg a vasárnapi ebéddel záruló országos találkozó résztvevői.

Feladó: Városháza