címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Váci Karikatúra Nap a Pannónia Házban

Váci Karikatúra Nap a Pannónia Házban

A megmentett Hincz Gyula-festményekből nyílt időszakos kiállítás megnyitójának másnapján szintén a Pannónia Ház adott otthont a Váci Karikatúra Napnak.

Délelőtt kézműves foglalkozásokkal indult a program, de karikatúraportrékat is lehetett rendelni Tóniotól (Tóth Antaltól). Még délelőtt Marabu (Szabó László Róbert) könyvének bemutatójára érkezhettek az érdeklődők, majd délután kerekasztal beszélgetés kezdődött a szakma jövőjéről.

Az eseményen köszöntőt mondott városunk polgármestere is. Matkovich Ilona többek között kiemelte: a váci karikatúra múzeum a maga műfajában az első az országban, amit azzal a céllal hoztak létre, hogy helyszínt teremtsenek az alkotó és gondolkodtató művészet számára.

„Nagyon szeretném, ha ez a ház folyamatosan bővülne és abban az irányban bővülne, hogy egyre több gyűjtemény, egyre több kultúra tudna megjelenni. Én szeretném, ha ez az épület az idők folyamán az önkifejezés, az irónia, a szórakozás, de mindenképpen az öröm háza lenne. Ezen kívül annak örülnék, ha a különböző művészeti szakmák képviselői minél többször jelennének meg Vácon, itt lennének velünk, tágítanánk a látókörünket. Úgyhogy én most a távolból is köszönöm Sajdik Ferencnek, hogy lehetőséget adott arra, hogy elinduljunk ezen az úton és köszönöm vendégeinknek, hogy elfogadták a meghívást.” – mondta Matkovich Ilona.

A „Mi lesz veled karikatúra” címmel megszervezett pódiumbeszélgetésen Jelenszky László, Szabó László Róbert, Pápai Gábor karikatúristák és Halász Géza, a Magyar Újságírók Országos Szövetségén belül működő Magyar Karikatúra Szövetség elnöke beszélt a szakma jelenéről, jövőjéről.
A Váci Karikatúra Nap a Cseh Tamás Projekt koncertjével zárult.

Feladó: Városháza

EU pályázatok