címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Minisztériumi tárgyalások a váci színházról

Minisztériumi tárgyalások a váci színházról

Kedden délután az Emberi Erőforrások Minisztériumában (EMMI) folytatott tárgyalásokat a Váci Dunakanyar Színház támogatási rendszeréről és aktuális ügyeiről Matkovich Ilona polgármester és dr. Varga Katalin, az intézmény ügyvezetője.

Városunk egyik legjelentősebb művelődési intézményével kapcsolatos problémák közös áttekintését dr. Fülöp Péter művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkárral a váci polgármester kezdeményezte. Az egyeztetésen tájékoztatást adott arról, hogy a színház befogadó színházként is sikeresen működik, önálló darabjai közül a Liliomfi például XX. VIDOR Fesztivál versenyprogramjában is szerepelt.

A tárgyalás célja váci részről a színház pályázati ügyeinek, továbbá az intézmény jövőbeni központi támogatási lehetőségeinek áttekintése volt. Matkovich Ilona hangsúllyal említette, hogy az önkormányzat az elmúlt másfél évben kizárólag saját erőforrásaiból biztosítja az intézmény működési feltételeit. Teszi ezt azért, mert a színházon keresztül Vác, a Kultúra Magyar Városa fontos és nívós kínálatot tud nyújtani a városban és a környéken élőknek.

A jövőre nézve a polgármester és az ügyvezető határozottan kérte, hogy váci teátrumot érintő állami döntéseknél a prioritás a nézői érdekek legyenek és szakmai, ne pedig politikai nézetkülönbségek mentén szülessenek.

Mint megtudtuk, a tárgyalás témája volt még az előző színházvezetés által vállalt nagy léptékű pályázati programok megvalósíthatósága. Az egyeztetésen az EMMI illetékesei megismerhették a színház átalakulási folyamatát és az intézmény szerepét Vác és környékének kulturális életében.

Feladó: Városháza

EU pályázatok