címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. december 1. | szerda
Elza napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Díjeső a Virágos Vác versenyen

Díjeső a Virágos Vác versenyen

Több, mint 100 díjazottja volt az idei Virágos Vác versenynek. Csütörtökön a városháza díszterme megtelt azokkal, akik szebbé, színesebbé teszik környezetüket és ezáltal városunkat is.
A megjelenteket Matkovich Ilona polgármester köszöntötte, aki elmondta: már 19 éve, hogy civil kezdeményezésre elindult a virágosítás Vácon, amely még ma is tart. Köszönetét fejezte ki azoknak, akik rendületlenül részt vesznek a versenyben.

„Mi is csatlakoztunk mozgalomhoz, mert a képviselők és a munkatársaink között is vannak olyanok, akik részt vettek virágosításban. Ők például a zeneiskola előtt, vagy az Attila szobornál ültettek virágokat” – emelte ki.

A díjátadásban is közreműködő dr. Varga Lajos segédpüspök köszöntőjében arról szólt, hogy a virágok nem csak díszként szolgálnak a hétköznapokban, de ajándékként a szeretetünket is kifejezzük vele.
"A virágoknak van szimbolikus értelme is, különösen a köznyelvben, de az egyházi értelmezésében is. Nagyon köszönöm azok fáradozását, akik részt vettek ebben a mozgalomban, széppé tették a városunkat a virágok által, és lehetőséget adtak mindannyiónknak arra, hogy gyönyörködjünk benne” – mondta.

Ebben az évben is több kategóriában osztottak díjakat. Ezúttal az oklevél mellé virághagymát is kaptak ajándékba a résztvevők. Idén is kiosztásra kerültek a Virágos Vác – Virágos Ház táblák.

Idén is elismerték azok munkáját, akik önzetlenül szépítik a várost. Idén Baharev Ali vehetett át elismerést, aki 2018-ban a Duna-parti rózsaágyásokat örökbe fogadta. Ö a rózsák tisztelője és gondozója, aki munkájával sok szemet gyönyörködtető virágot adott nekünk – hangzott el.

Köszöntötték a verseny megálmodóit és szervezőit is: Brezovszky Istvánnét, Rácz Károlynét és férjét, Baár Jánosnét, Mikulai Dánielnét, Kasnya Sándort és Seregélyi Sándort.

A rendezvényen közreműködtek a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti középiskola növendékei.

Feladó: Városháza