címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. december 1. | szerda
Elza napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Az ’56-os mártírok váci emlékezete

Az ’56-os mártírok váci emlékezete

Vác Város Önkormányzata tisztelettel meghívja a polgárokat az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartandó városi megemlékezésekre.

A programsorozat 2021. október 23-án szombaton délelőtt 10 órakor a Váci Fegyház és Börtön előtti emlékműnél kezdődik. Megemlékező beszédet mond Szűcs Ágoston István, az 1945-56 közötti Magyar Politikai Elítéltek Közösségének ügyvezető tanácstagja.

A résztvevők ezt követően megkoszorúzzák Kristóf Béla egykori polgármester, Pap Béla református lelkész, Komáromi Kornélia váci díszpolgár, illetve Kovács Ottó mártír emléktábláját. A megemlékezéseken közreműködnek a Váci Madách Imre Gimnázium tanulói.

Este 6 órától a Konstantin téren Brusznyai Árpád és Rusvay Tibor emléktáblájának koszorúzása előtt dr. Horváth M. Ferenc Vác Város Levéltárának igazgatója idézi fel a korabeli eseményeket. A Püspöki palotánál a Péteri József megyéspüspökre emlékezõ tábla, illetve a „Világcsodája kereszt” megkoszorúzását dr. Varga Lajos váci segédpüspök beszéde előzi meg. Az esti megemlékezésen közreműködik Deli Szófia, Abai-Szabó Tamás.

A programsorozat keretében október 24-én vasárnap 19 órakor a Fehérek templomában Bednarik Anasztázia DLA és Csanádi László DLA orgonaművészek közreműködésével orgonahangverseny lesz a forradalom és szabadságharc emlékére.

(A pontos program képünkre kattintva látható.)

Feladó: Városháza