címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 17. | szerda
Rudolf napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

El nem számolt focis tízmilliók - jogi eljárás következhet

El nem számolt focis tízmilliók - jogi eljárás következhet

A módosított határidőre sem utalta vissza az önkormányzatnak a Pető Tibor által vezetett Vác Városi Labdarúgó Sportegyesület azt a pénzt, amelyet a meghiúsult futballpályák létesítésre kapott.

A TAO-pénzből megvalósítani tervezett beruházás önrészére Vác még Fördős Attila ciklusában 73 millió forintot adott. Mivel szemmel láthatóan nem lett kész a volt laktanya területén a projekt (képünkön), az önkormányzat a tételes elszámolásra és az összeg visszafizetésére szólította fel Pető Tiborékat.

A polgármester által felállított vizsgálóbizottságnak sem adott számot a volt alpolgármester arról, hogy mennyi pénz maradt meg, illetve ha megmaradt, akkor mikor utalják vissza az önkormányzatnak, amely a mai napig fizeti a részben emiatt felvett hitelt.

Pedig Rétvári Bence még Pető Tiborral közös sajtótájékoztatón jelentette be a váci futballcsapat 2019-es magyar kézbe kerülésével egyidőben, hogy a labdarúgó klub előtt megnyílik a lehetőség a szélesebb körű fejlesztésekre is.

Mivel a városvezetés jóhiszeműsége ellenére sem történt meg az adóforintokkal való elszámolás az októberi határidőre, az önkormányzat jogi eljárást kezdeményez.

Feladó: Városháza

EU pályázatok