címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 17. | szerda
Rudolf napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Jól halad a bölcsőde építése

Jól halad a bölcsőde építése

Pénteken reggel Inotay Gergely alpolgármester tartott sajtótájékoztatót az épülő Bauer Mihály utcai bölcsőde helyszínén, ahol jelenleg is zajlanak a munkálatok. Vác Város Önkormányzat 2016. májusában nyújtotta be kérelmét, melyet az Irányító Hatóság 2017. júliusában támogatásban részesített. A kivitelezésre vonatkozó eredményes közbeszerzési eljárás alapján az önkormányzat fedezetemelési kérelmet küldött, melyről kormányhatározat keretében pozitív elbírálás született.

„A kivitelező Falcon Global Zrt. és Octopus Invest Szolgáltató Kft. a 2020. december 23-án megkötött szerződés alapján a munkaterület átadás-átvételétől (2021. május 25.) számított tizenkét hónap időtartam alatt vállalta a bölcsőde felépítését.

A kivitelezési munkálatok az előzetes műszaki ütemterv szerint zajlanak, jelenleg a monolit vasbeton falazatok építése van folyamatban. A kivitelező tájékoztatása szerint az építkezésen résztvevők létszámát folyamatosan növeli annak érdekében, hogy a tél beállta előtt az épület szerkezete teljesen elkészüljön és a fagyveszélyes időszakban már a belső munkálatok megkezdődhessenek” - mondta a helyszínen az alpolgármester.

Eddig elkészült a földmunka, a teljes alapozás, az épületgépészeti hálózat vasbeton aljzat alatti része, a falazott teherhordó szerkezetek java része és a vasbeton falszerkezetek kivitelezésének mintegy 50-60 %-a. A kivitelezés során szerencsére csak apróbb akadályokkal szembesültek, amelyeket sikerült megoldani, így ezek nem befolyásolják a tervezett átadási határidőt.

A projekt a „Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásnak növelése” című, VEKOP-6.1.1-15 azonosító számú, „Új bölcsőde építése Vácon” tárgyú projekt keretében valósul meg.

Feladó: Városháza

EU pályázatok