címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. december 1. | szerda
Elza napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

A zöldhulladékot gyűjtik be

A zöldhulladékot gyűjtik be

A szelektív hulladék begyűjtését követően az előttünk álló héten (november 22. hétfőtől november 26. péntekig) a DTkH Nonprofit Kft. szervezésében a zöldhulladék begyűjtése történik meg. Az új zsákos rendszerről március 18-i hírünkben részletesen olvashatnak.

A térítésmentes ZÖLD színű – már DTkH-s logóval ellátott – zsákokból a begyűjtés során maximum kettőt szállít el a cég. A többlethulladék számára – a tavalyi áron – megvásárolt KÉK színű zsákokból pedig minden kihelyezett elvitelre kerül. Mint ahogyan a korábbról megmaradt – még Zöld Híd B.I.G.G.-es jelzésű – zsákokban elhelyezett hulladék is. További részletek a szolgáltató dtkh.hu címen elérhető weboldalán találhatók.

FIGYELEM! A SZOLGÁLTATÓ HONLAPJÁN KÖZZÉTETT TÁJÉKOZTATÓ SZERINT IDÉN UTOLJÁRA SZÁLLÍTJÁK EL VÁROSUNKBAN A ZÖLDHULLADÉKOT. EZÉRT A MOSTANI ALKALOMMAL MÁR NEM BIZTOSÍTANAK CSEREZSÁKOKAT.

A faágas, fásszerű növényi hulladék kötegelve is elszállításra kerül, de ezen esetben be kell tartani az előírásokat: maximum 1 köbméter térfogatú, 1,5 méter hosszú és legfeljebb 6 cm átmérőjű gallyak tehetők ki, amelyeket legalább egy helyen össze kell kötni.

Hogy városunk különböző pontjain mikor van szállítási nap, az a mellékelt listából ismerhető meg.


Városunk belterületén tavaly óta a nyílttéri avar és zöldhulladék égetése tilos! A külterületen történő égetés engedélyezését minden esetben az illetékes hatóság – Vác Katasztrófavédelmi Kirendeltség – egyedileg bírálja el.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
utcajegyz.pdf