címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. december 5. | vasárnap
Vilma napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Sok elektronikus lomtól szabadult meg Vác

Sok elektronikus lomtól szabadult meg Vác

Ismét sikeresen zárult az idén már második alkalommal meghirdetett elektronikus hulladékleadási akció A feleslegessé vált elektronikai berendezések leadására immáron három napon át, november 15. és 17. között volt lehetőség. A váci polgárok ismét nagy mennyiségű lomot adtak le.

Az önkormányzat a város közterületeinek rendje és tisztasága mellett fontosnak tartja a lakosság hulladékleadási gondjainak megoldását is.. Ennek köszönhetően már tavaly is egy új rendszerű, takarékos megoldással, külső cég bevonásával szervezte meg az átvételi akciót.

Korábban évente maximum egy alkalommal szabadulhattak meg a váciak az otthonukban felhalmozódott elektronikus hulladéktól, tavaly óta pedig már kétszer egy nap állt erre rendelkezésre. Idén ősszel pedig – a tumultust elkerülendő – három olyan napot is kijelöltek, amikor a lakosok elvihették a számukra szükségtelenné vált eszközöket a Váci Városfejlesztő Kft. telephelyének udvarára.

„Elmondhatom, hogy rendkívül sikeres volt az idei második elektronikus hulladék begyűjtésére szervezett akció. Mintegy 100 köbméter haszontalan eszköz került a megfelelő helyre. Ezek az elektronikus lomok már nem lesznek útban az otthonokban, nem kerülnek ki az erdőkbe, nem növelik az illegális lerakók számát. Az önkormányzat nevében megköszönöm a szervezők, lebonyolítók szakszerű és gyors munkáját és a váci polgárok fegyelmezettségét, környezetünk védelme iránt tanúsított magatartását” – mondta az akciót értékelve Kiss Zsolt alpolgármester.

Feladó: Városháza