címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. december 1. | szerda
Elza napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Városvezetői megbeszélés helyi vállalkozókkal

Városvezetői megbeszélés helyi vállalkozókkal

A váci önkormányzat – hasonlóan az eddigiekhez – a jövőben is kiemelt fontosságúnak tartja a helyi cégek irányítóival történő rendszeres egyeztetést, kapcsolattartást. Ennek jegyében találkozott a vállalkozások képviselőivel csütörtökön Matkovich Ilona polgármester, Kiss Zsolt és Inotay Gergely alpolgármester, továbbá Molnár Nándor szakbizottsági elnök és Iványi Károlyné kabinetfőnök.

A megbeszélésen a polgármester tájékoztatta őket a város jövő évi terveiről, céljairól. Szó esett arról is, hogy a helyi adók vonatkozásában nem emelkednek a terhek számukra, annak ellenére, hogy a kormány döntése értelmében 2022-ben is csak az iparűzési adó fele folyik be Vác kasszájába. Az önkormányzat jövő évi költségvetési koncepciójában prioritásként szerepel a vállalkozások helyi letelepedésének segítése, a folyamatos kapcsolattartás és egyeztetés.

A cégek képviselői a találkozón többek között elmondták: bár őket is sújtja a pandémia, és az energiaszektort érintő áremelkedés, de jövőre is hasonló összegű iparűzési adót tudnak majd fizetni, mint ebben az évben.

Feladó: Városháza