címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 18. | csütörtök
Andrea és Ilma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Modernebb parkolóórák a városban

Modernebb parkolóórák a városban

A legforgalmasabb helyeken és a legrosszabb állapotban lévő parkolóórák cseréjét kezdték meg hétfőn Vácon. A jelenlegi, gyakran üzemképtelen eszközök helyét új, digitális és rendszámalapú igazolást kiállító automaták veszik át.

Hétfőn a központi posta épülete mellett lévő parkolóórát cserélték ki a szakemberek. Mint azt Szeri Mihálytól, a Közterület-felügyelet vezetőjétől megtudtuk, erre azért van szükség, mert az elavult eszközök – sok bosszúságot okozva az autósoknak – gyakran elromlottak, javításuk költséges volt. Mivel egy új automata üzembehelyezéssel együtt mintegy 2 millió forintba kerül, az önkormányzat jövőre folytatva a sort, fokozatosan cserélteti le a régieket.

„Az új generációs parkolóórák digitális működésűek és nagy kijelzővel rendelkeznek. Üzembiztosságuk is jobb, mint a most a váci közterületeken használtak. Fontos, hogy ezek már rendszámra szóló igazolásokat töltenek ki, melyekkel már nem lehet visszaélni.” – mondta a váci felszíni parkolást üzemeltető Közterület-felügyelet vezetője.

***

Az új órák is pénzérmékkel működnek. Nagy, színes, de nem érintéssel működik a képernyője. A billentyűzet segítségével a forgalmi rendszámot és azt kell kiválasztani, hogy személyautóra vagy tehergépjárműve kívánunk-e jegyet váltani. A pénzérmék bedobása után nyomtatja ki a parkolócédulát.

Feladó: Városháza

EU pályázatok