címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2022. január 24. | hétfő
Timót napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Elkészült Vác első bekerített kutyafuttatója

Elkészült Vác első bekerített kutyafuttatója

Bár már több napja igen sok kutya élheti ki itt mozgásigényét, a november 30-án, kedd délután helyszíni sajtótájékoztatón jelentették be: a deákvári KRESZ-parknál elkészült városunk első bekerített kutyafuttatója.

A tájékoztatón Matkovich Ilona elmondta: az elmúlt napokban maga is megtapasztalta, hogy igen sok gazdi már idehozza kedvencét egy jó kis szaladgálásra. A polgármester hozzátette, azt is látja, hogy az igényeknek elég szűkösen tud megfelelni az erre kijelölt mintegy 300 négyzetméteres terület, így már gondolkodnak az újabb deákvári helyszínen, ám még ennek kialakítása előtt sor kerül egy hasonló megépítésére a Földváry téri lakótelep közelében. Matkovich Ilona megemlítette még, hogy befejeződött a KRESZ-park körbekerítése is, ami szintén egy jogos igénye volt a környéken élő, elsősorban kisgyerekekkel itt megpihenő szülőknek.

A terület önkormányzati képviselője, Tótváradi-Nagy Bence is örömét fejezte ki, hogy egy újabb választási ígéretét tudta teljesíteni. Mint mondta: Deákvár családi házas részein és a lakótelepeken több ezren tartanak kutyát. Az évtizedes hiányosságokat már az elmúlt évben elkezdték pótolni: kutyaürülék-gyűjtők, padok kerültek elhelyezésre. Elhangzott: az önkormányzat a parkban látható fejlesztéseket mintegy 4 millió forintos költséggel valósította meg. Az elvégzett munkákért a képviselő köszönetét mondott minden abban közreműködőnek.

***

A KRESZ-park környezetében egy internetes közvélemény kutatás eredményét figyelembe vevő fejlesztések valósultak meg. Az elmúlt időszakban három új típusú, környezetbarát napelemes lámpa került kihelyezésre a korábban sötét helyekre, és hosszú évek után megnyílt a nyilvános illemhely is, ami jelentősen növeli a játszóteret használók komfortérzetét. A napokban pedig két új streetball-palánkot is felállítottak a téren.

Feladó: Városháza