címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 23. | kedd
Béla napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Városunk fiatal büszkeségeit díjazták

Városunk fiatal büszkeségeit díjazták

Néhány nappal a váci színes diplomás pedagógusok és a szociális területeken dolgozók köszöntése után, ezúttal az ifjabbak elismerésén volt a sor: az önkormányzat a város legkiválóbb diákjait és sportolóit jutalmazta december első napján a Madách Imre Művelődési Központban rendezett ünnepségen.

A díjátadón Tótváradi-Nagy Bence, az önkormányzat legfiatalabb képviselője mondott ünnepi köszöntőt. Kiemelte: a díjazottak az elmúlt egy évben a számtalan nehézség ellenére is kiválóan teljesítettetek, miközben mind a tanulás, mind a sport terén számtalan áldozatot hoztak. Köszönetet mondott azért, hogy a problémák ellenére is maximális elhivatottsággal tettek meg mindent a kiváló teljesítményért. „Szeretnénk az átadott díjakkal érzékeltetni, hogy ti valódi értékei vagytok városunknak, és azok is fogtok maradni. Ha pedig elkerültök innen, tudjátok: Vác mindig visszavár titeket.” – zárta beszédét Tótváradi-Nagy Bence.

Ebben az esztendőben két tehetséges, fiatal váci sportoló vehette át a „Vác Város Sportjáért” kitüntetést. A díjban Bukovszky Anna, a Váci Női Kézilabda SE serdülő, ifjúsági és junior Európa-bajnok kézilabdázója (edzője: Ottó Katalin), illetve az idén három világversenyen is aranyérmes kajakos, Sellyei Csanád (Váci Kajak Kenu SE, edzője: László Csaba) részesült.

Kiemelkedő tanulmányi eredményéért „Vác Város Kiváló Diákja” elismerést érdemelt ki: Bakardzsiev Krisztián Rosan, Baranyi Evelin, Bényei Tamás, Bíró Krisztián, Dinya Laura, Kalecz Barnabás István, Kerényi Kárpát, Kohlács Panna Emma, Kormos Anni Zsófia, Kovács Botond, Muszka Emma és Verebélyi Dorka Bella.

Az elismeréseket Matkovich Ilona polgármester, Inotay Gergely alpolgármester és Fehér Zsolt szakbizottsági elnök adta át.

Az ünnepségen közreműködtek a TAZE tánciskola növendékei.

A díjátadót követő pohárköszöntőjében Matkovich Ilona gratulált a kitüntetésekhez, megköszönve a felkészítő tanárok, edzők munkáját is, majd a tanulásban és a sportban az eddigiekhez hasonló, városunk jó hírét is szertevivő szép sikereket kívánt a díjazottaknak.

Feladó: Városháza

EU pályázatok