címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2022. január 24. | hétfő
Timót napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Közös finanszírozású világításfejlesztés

Közös finanszírozású világításfejlesztés

Összehangolt együttműködés eredményeként készült el a közvilágítás a Csendesrét és a Kastélyliget lakókertek megközelítését szolgáló közútra, és buszmegállókba, melyet december 2-án mutattak be a sajtó munkatársainak.

Egy új városrész épül a Külső Rádi út melletti területen, mely lakóközösségének jogos igényeként merült fel az ottani buszmegállók megvilágítása. A feladatot az önkormányzat magára vállalta, és ezzel egyidőben a két fejlesztési terület beruházó tulajdonosai pedig kiépíttették a bekötőút közvilágítását.

Mivel a csendesréti övezet mellett ipari létesítmények is találhatók, fontos volt, hogy az erre közlekedők számára biztonságot adó közvilágítás elkészüljön – mondta el Matkovich Ilona. A polgármester kiemelte továbbá, hogy hasonló fejlesztések már korábban is történtek Vácon és természetesen folytatódnak a jövőben is.

A közel 300 telket számláló lakóterület belső úthálózatának kiépítése saját erőből valósult meg korábban – osztotta meg Pacsay Miklós és Pétermann Zoltán vállalkozó, a lakópark tervezői és megvalósítói nevében. A mostani fejlesztést megújuló, környezetbarát energiával (napelemes rendszerrel) működő lámpatestek összköltsége mintegy 6 millió forint, melyből 2 milliós összeget biztosított az önkormányzat.

A közös finanszírozású fejlesztési forma jelentheti a város folyamatosan gyarapodó lakóparkjainak infrastrukturális kiépíthetőségét – véli Kiss Zsolt, a választókörzet önkormányzati képviselője. A városvezetés a jövőben is ezt a fajta modellt szeretné szorgalmazni. A környék további fejlesztéséról szólva az alpolgármester megemlítette, hogy a zebrakialakítás és az ide irányuló kerékpárút engedélyezési tervei is rendelkezésre állnak.

Feladó: Városháza