címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2022. január 24. | hétfő
Timót napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Megújult a Budapesti főút forgalmas szakasza

Megújult a Budapesti főút forgalmas szakasza

Az elmúlt heti – időjárás által is nehezített – megfeszített munka eredményeként e hét első napján hivatalosan is átadták a Budapesti főút Múzeum utca és Kép utca között megújult szakaszát.

A december 6-i sajtóeseményen Matkovich Ilona felidézte, hogy egy nagyon fontos ígéretet teljesítettek: a Budapesti főút legrosszabb állapotú szakaszán közel 300 méteres utat újíttatták fel. A polgármester emlékeztetett arra is, hogy előbb a Vízmű cserélte le a felszín alatti öreg és rossz állapotú vízvezetéket, majd a város pályázatán legkedvezőbb ajánlatot benyújtó cég végezte el az útburkolat megújítását.

A terület önkormányzati képviselője, Inotay Gergely elmondta: a választási kampányában mind az Összefogás Vácért csapata, mind ő, a körzet képviselőjelöltje ígéretet tett a város egyik legelhanyagoltabb állapotú útjának rendbetételére. Az alpolgármester rámutatott: kormányzati forrás híján, teljesen önerőből a váci polgárok adóforintjaiból – 53 millióból – valósult meg a beruházás.

A városvezetők köszönetüket fejezték ki mindenkinek, aki közreműködője volt a régen várt felújítás megvalósításának, illetve megköszönték a környéken lakók és erre közlekedők türelmét, a munkálatok alatti fegyelmezettségét.

Feladó: Városháza