címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 24. | szerda
György napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Egyeztetés beruházásról

Egyeztetés beruházásról

Matkovich Ilona polgármester kezdeményezésére a Toperini Ipari Parkba tervezett beruházás kapcsán a projektgazda vállalkozás képviselőivel kétoldalú információs egyeztetésen vettek részt önkormányzatunk vezetői.

A mintegy másfél órás megbeszélésen a város részéről jelen volt Matkovich Ilona polgármester, Kiss Zsolt alpolgármester és Iványi Károlyné kabinetfőnök. A beruházó CECZ cégcsoportot Wu Jiang vezérigazgató és Sperling Letícia asszisztens képviselte, a Ghibli Kft. részéről Szabó Zoltán ügyvezető igazgató volt jelen.

A váci polgármester bevezetőjében hangsúlyozta: az önkormányzat támogat minden olyan tervet a város területén, amely elősegíti Vác fejlődését, az itt élők boldogulását, a településüzemeltetés anyagi feltételeinek javítását. Prioritása van azonban a lakosság biztonságának, egészséges életkörülményeinek, a nyugodt kisvárosias mindennapok megőrzésének.

A polgármester asszony megköszönte továbbá a város részére karácsony előtt a befektető cégcsoport által átadott mintegy 2 millió forint értékű fertőtlenítő kendő adományt.

A tárgyalópartnerek bemutatták a Vácon létesülő e-kereskedelmi raktár előnyeit a város számára. Beszéltek egy egyetemekkel közös robotikai gyakorlati oktatóközpont létrehozásáról is. A területen egyéb, kereskedelmi áruk tárolására alkalmas raktárkomplexum is épül majd. Ezen szolgáltatást igénybe vevő ügyfelekkel még nem zárultak le a tárgyalások. A befektetők kiemelték, hogy az üzemeltetés során kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelmi szempontoknak.

A tárgyalófelek megállapodtak abban, hogy a jövőben szoros kapcsolatot építenek ki az önkormányzattal, hogy a váciak első kézből szerezhessenek információt a beruházásról.

Feladó: Városháza

EU pályázatok