címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2022. augusztus 16. | kedd
Ábrahám napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Megerősítették: kisvárosias övezetet alakítanak ki

Megerősítették: kisvárosias övezetet alakítanak ki

A volt deákvári laktanya területén elkezdődött munkák kapcsán adott tájékoztatást hétfőn Matkovich Ilona polgármester és Rozmaring Sándor, a körzet önkormányzati képviselője.

Mint ismeretes, sokéves sikertelen hasznosítási próbálkozást követően az igen rossz állapotban lévő volt deákvári laktanya területéből az önkormányzat egy magyar kereskedelmi lánc részére mintegy 3 hektáros részt értékesített az elmúlt évben nyílt versenytárgyalás eredményeként. A megvásárolt terület tulajdonosa most megkezdte az építkezést, melynek apropóján több lakossági felvetésre is választ adtak a sajtótájékoztatón.
Matkovich Ilona bevezetőjében elmondta: a tervek szerint egy kisebb kereskedelmi központot és egy raktárbázist alakítanak ki az új tulajdonosok. A megkötött adás-vételi szerződés tartalma szerint a kivágandó invalid fafajták helyett egy jelentős méretű véderdő telepítése is megtörténik. A laktanya további területéről szólva a polgármester arról tájékoztatott, hogy kétirányú egyeztetés is folyik jelenleg. Az egyik témája egy sorházas lakópark megvalósítását, a másik pedig egy nyitott pihenő- és sportpark kialakítását célozza. A teljes laktanya területre kidolgozott tanulmányterv alapján a fejlesztések nyomán egy új, kisvárosias jellegű lakóközpont jöhet majd létre a szükséges közösségi terekkel és kiszolgáló egységekkel.

Rozmaring Sándor ezt követően emlékeztetett arra, hogy választási ígéretei között szerepelt alapvető célként, hogy a Munkácsy park tovább fejlődjék. Ezen terv megvalósítása elkezdődött. A képviselő megerősítette, hogy az építkezésekhez a jövőben sem a közforgalmi utakat veszik majd igénybe a kivitelezők, hanem a volt laktanya területén lévő közlekedési lehetőségeket használják majd. Nem jön létre olyan összekötő út, amely zavarná a polgárok mindennapjait. Mint mondta, abban is bízik, hogy a 2/A autóút továbbfejlesztése lehetőséget ad majd arra, hogy egy bekötőút kialakításával a város északi területein élők jobban meg tudják közelíteni lakóhelyüket.

Feladó: Városháza