címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2022. augusztus 16. | kedd
Ábrahám napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Új szerkezetű uszodaátjáró épült

Új szerkezetű uszodaátjáró épült

Az Elektro Szignál Televízió híradása szerint a napokban elkészült a váci strand és uszoda két nagy medencéjét összekötő fedett folyosó felújítása.

A Váci Vízmű SE még 2017-ben nyert pályázati forrást tanmedence létesítésére. Ez nem valósult meg, viszont 30 millió forintot árcsoportosítottak többek között a 33 méteres medencéhez vezető folyosó befedésére. A régi ugyanis mind szerkezetileg, mind fedőanyagát tekintve elöregedett, szükségessé vált a cseréje.

A most elkészült horganyzott vázszerkezet időjárásálló, a ponyva nagy víztiszta felületekkel rendelkezik, ezáltal a folyosó nappal természetes fényt kap, esti órákban pedig a felszerelt világítás teszi komfortossá a közlekedést. A most megvalósult fejlesztéssel a sportolni vágyók végig temperált útvonalon juthatnak el az öltözőktől egészen a fedett medencéig.

Mint azt a létesítmény üzemeltető Váci Sport Nonprofit Kft. a televízió híradójának elmondta, a közeljövőben további fejlesztések, felújítások lesznek. Így például a 25 méteres medencetérben lévő kőpadok és az alattuk lévő burkolat cseréje is megtörténik, de kicserélik a már rossz állapotban lévő rajtköveket is és a tervekben szerepel az elavult szellőztető rendszer lecserélése is.

Feladó: Városháza