címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2022. augusztus 16. | kedd
Ábrahám napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Sajtótájékoztató a hulladékudvarról

Sajtótájékoztató a hulladékudvarról

Kedden délelőtt a helyszínen tartott ismertetőt a megnyitott váci hulladékudvar működéséről Kiss Zsolt alpolgármester jelenlétében Matkovich Ilona polgármester és Feigli Ferenc, a szolgáltató cég igazgatója.

Matkovich Ilona emlékeztetett rá, hogy választási ígéreteik egyik legfontosabb vállalása volt, hogy egy hulladékudvar álljon a lakosság rendelkezésére a különböző hulladékfajták településen belüli leadhatóságára. Az elmúlt év végén szolgáltató váltás történt: már nem az önkormányzat látja el a hulladékgazdálkodási feladatokat, hanem a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Kft. (DTkH). A városvezetés és az új szolgáltató együttműködésének köszönhetően az önkormányzat által biztosított területen immár igénybe vehetik a váciak is ezt a lehetőséget. A polgármester reményei szerint a hulladékudvar megnyitásával tisztábbak, rendezettebbek lehetnek városunk közterületei.

Feigli Ferenc véleménye szerint ez az új lehetőség egy jelentős előrelépés az Európai Unió által elvárt hulladékkezelési rendszer felé, melynek eredményeként nagyobb arányban lehet külön kezelni a hulladékfajtákat. Az igazgató ezt követően ismertette a szolgáltatással kapcsolatos tudnivalókat, melyek a Deákvári fasor 2. szám alatt található helyszín bejáratánál elhelyezett táblákon is megtalálhatók. (Lásd képeinken.) Mint megtudtuk, a cég szolgáltatási területén élő lakosság lakcímkártyája és a tartozásnélküliségét igazoló számlakivonata bemutatásával térítésmentesen adhatja le a meghatározott mennyiségű és összetételű hulladékát.

A cég fokozatosan megszünteti a városban található szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, ugyanakkor a részletes információk minél szélesebb körben történő eljuttatása érdekében fejleszteni fogják a www.dtkh.hu címen elérhető weboldaluk mellett a közösségi oldalakon való jelenlétet is.

Feladó: Városháza