címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2022. augusztus 16. | kedd
Ábrahám napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Kénytelen volt a valóságot leírni a Vác Online

Kénytelen volt a valóságot leírni a Vác Online

Egy hónap telt el az idei évből, de már sajtóhelyreigazítást kellett közölnie a Nagymarosról szerkesztett Vác Online nevet viselő internetes oldalnak. Mindezt kényszerből kellett megtennie, bírósági végrehajtó felszólítására.

A városunk nevét használó Fidesz-KDNP-hez köthető oldal nem volt hajlandó végrehajtani egy jogerős bírósági ítéletet, amelyben valótlan tényállítása miatt helyreigazítás közlésére kötelezték. Azzal vádolták valótlanul önkormányzatunkat, hogy a színházigazgató kinevezésével kapcsolatban törvényt sértett.

A helyreigazítást az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül kellett volna közölniük még tavaly ősszel, ám ezt nem tették meg. Vác Város Önkormányzata kénytelen volt végrehajtást indítani a Rétvári Bence munkatársának tulajdonában álló oldal ellen, és csak ennek hatására közölték pár nappal ezelőtt a helyreigazítást. Városunk önkormányzatának lejáratását is végző portál főszerkesztője az a nagymarosi Hujbert István, akinek köreihez kormánypárti döntések nyomán 34,8 millió forint közpénz érkezett.

A portál több pert is vesztett már – elsőfokon és jogerősen. Ezek hatására is helyreigazítást közölt alpolgármesterrel, bizottsági elnökkel, színházigazgatóval, bizottsági taggal, ügyvéddel, felügyelőbizottsági taggal, és az önkormányzattal kapcsolatos több hazug állításai miatt is.

A valótlanságokat közlő portál főszerkesztője korábban városházi forrásra is hamisan hivatkozott: egy bűncselekménnyel kapcsolatos nyomozás során ismerte be, hogy korábbi állításukkal ellentétben egy feladó nélküli borítékban kaptak információkat.

Feladó: Városháza