címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A valóság a Radnóti buszmegállóról

A valóság a Radnóti buszmegállóról

A város új vezetése elkötelezett amellett, hogy a régóta leromlott állapotú épületeit megújítsa. Míg a kilenc esztendőn át regnáló elődeink nem tudtak semmit kezdeni a leromlott állapotú főtéri zöld házzal, vagy éppen a Deákvári főtér buszmegállójával, mi két év alatt elértük: megújultak az épületek.

Közel egy évtizede hasonló állapotban van a Radnóti úti buszmegálló is, amelynek falai vizesednek, az épület több helyen beázik a tetőzet állapota miatt. Ezért a deákváriak már alig használhatják az eredeti funkcióra.
Ezen problémák miatt terveket készíttettünk az egykor szebb napokat látott épületre. Az egyik szerint a csak buszváró funkciót biztosító felújítás mintegy 5 millióba, míg egy üzlethelyiséget is tartalmazó felújítás közel 18 millió forintba kerülne.

Mindezek alapján hazug mindazon állítás, amely szerint a megegyező tartalmú felújításra a város többszörös árat fizetett volna, mint amennyit fél évvel ezelőtt szánt rá. A műszaki tartalom teljesen más!

Azon „hírportál”, amely az önkormányzatról és vezetőiről már többször állított valótlant, most ismét hazudik, amikor az állítja, hogy hatszoros ár lett megszavazva egy buszmegálló és egy 8 négyzetméteres üzlethelyiség felújítására. A város nevét használó Vác Online portál még a tervben szereplő üzlethelyiség nagyságát sem találta el.

A Radnóti buszmegállóval kapcsolatos azon híresztelések is valótlanok, miszerint a buszmegálló állítólagos „áthelyezése” kapcsán túlárazás történt. Ez azért is nélkülöz mindenféle alapot, mert a kivitelezésre még pályáztatás sem volt, így nincs kivitelező, ezért – az állítással ellentétben – számlázott építési költség sincs.

A városvezetés a választási kampányban is azt kéri a váciaktól is, hogy hiteles forrásból tájékozódjanak, kellő fenntartással kezeljék a hisztériakeltő, politikát kiszolgáló oldalak tartalmát. Például annak a portálnak írásait, mely a váci önkormányzat lejáratását végzi, és főszerkesztője az a nagymarosi Hujbert István, akinek köreihez kormánypárti döntések nyomán 34,8 millió forint közpénz érkezett.

Feladó: Városháza

EU pályázatok